Definition af '' Dataoverførselshastighed ''

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Dataoverførselshastigheden, også kendt som datahastighed eller gennemstrømning, er den hastighed, hvormed data overføres inden for en computer mellem en computer og en perifer enhed eller mellem netværk.

Process

Definition h2> Dataoverførselshastigheden i computere indebærer den hastighed, hvormed data overføres mellem mikroprocessoren, RAM'en og enheder som cd-rom-afspilleren og harddisken. Denne overførselshastighed måles typisk i byte eller enheder, der er 8 binære enheder lange, pr. Sekund. Telekommunikationsdataoverførsler bruges af computere til at sende og modtage data til og fra internettet via en router og måles i kilobits eller tusindvis af enheder af computerlagring, pr. Sekund. Visse netværksomskiftere kan overføre data i terabits eller 1 billion binære cifre, pr. Sekund.

Sjov Fakta I 2006 brød Nippon Telegraph og Telephone i Japan rekorden af ​​højeste dataoverførselshastighed til dato klokken 14 terabits per sekund over en optisk fil. Computere er afhængige af et konstant informationsflow. Netværk og computere sender og modtager data på et uendeligt grundlag. Dataoverførselshastigheden hjælper med at sikre, at disse oplysninger overføres effektivt.