Sådan får du adgang til internettet med en Linksys-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs forbindelse

1.

Tilslut den ene ende af et Ethernet-kabel til din internetkilde, f.eks. dit kabel- eller DSL-modem. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til WAN eller Internet-porten på Linksys-router.

2.

Slut den ene ende af et andet Ethernet-kabel til LAN-porten på Linksys router. Der kan være op til fire LAN-porte for at kunne rumme flere computere på en router. Det betyder ikke noget, hvilket du bruger, da de alle forbinder til internetkilden. Tilslut den anden ende af kablet til netværksporten på din computer.

3.

p> Tænd for din internetkildeenhed (f.eks. kabelmodem). Det betyder simpelthen at tage stikket ud og sætte det i igen eller tage batteriet ud og sætte det i igen. Nogle routere, herunder Linksys-modeller, har brug for internetkildeenhedens strøm cyklede før de kommunikerer korrekt.

Trådløs forbindelse

1.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til din internetkilde. Slut den anden ende af Ethernet-kabel til WAN-porten på Linksys-router.

2.

Afbryd din internetkilde. Slut den ene ende af et andet Ethernet-kabel til LAN-porten på Linksys-router. Tilslut den anden ende af kablet til netværksporten på din computer.

3.

Åbn en hvilken som helst browser som Mozilla. Indtast routerns IP-adresse i adresselinjen Normalt er IP-adressen på r ydre eller er inkluderet i routeren emballage / manual.

4.

Se efter sikkerhedsindstillinger knappen eller fanen på den webside, der laster for din router. Hvis du klikker på denne fane eller knap, kommer du ind i indstillingerne for oprettelse af netværksnøglen og sikring af netværket. Vælg den ønskede krypteringskode, f.eks. WEP. Vælg det højeste krypteringsniveau, dit netværksudstyr understøtter. Indtast og bekræft netværksnøglen. Gem dine indstillinger.

5.

Afbryd det andet Ethernet-kabel fra LAN-porten og computerens Ethernet-port. Klik på ikonet Trådløst værktøj i systembakken på din computer .Dette ser ud som en computer med lydbølger eller signalbjælker. Vælg dit Linksys-netværk og klik på 'Connect.' Indtast din trådløse netværksnøgle, du oprettede for at logge på netværket og klikke ud af eventuelle åbne dialogbokse.

Fra og med 2010 nyder flere og flere mennesker deres underholdning og endda arbejder via internettet. Det betyder, at folk ofte skal bruge routere til at komme online. Linksys er et førende mærke til routere, der byder på mere end et dusin forskellige modeller af routere under Linksys navn. Den grundlæggende proces med forbindelse til internettet er den samme for alle Linksys routere. Du kan oprette forbindelse til internettet med Linksys-routere via kablede eller trådløse metoder.