Sådan tilsluttes et hjemmedatametværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din router til en stikkontakt via netledningen. Det er altid en god ide at beskytte alle dine elektroniske komponenter ved hjælp af en overspændingsbeskytter.

2.

Hvis du har en højhastigheds internetforbindelse, skal du tilslutte routeren til dit DSL- eller kabelmodem. Slut den ene ende af et CAT5 Ethernet-kabel til udgangsstikket på højhastigheds-internetmodemet og den anden ende til WAN-indgangsstikket på din router. CAT5-kablerne har en ende, der ligner en telefonstik. Hvis de er korrekt indsat, vil de snappe sikkert på plads.

3.

Slut computeren til routeren. Kør CAT5 Ethernet-kabel fra din pcs netværksadapter til en af ​​de resterende routerindgangspropper. Det betyder ikke noget hvilket stik du vælger. Gentag denne procedure for eventuelle ekstra computere, du ønsker at oprette forbindelse til.

4.

Tænd for din router, højhastigheds-internetmodem og alle computere, du har kablet til dit netværk. Routeren skal nu vise flere lys, der angiver, at dine computere er tilsluttet korrekt.

5.

Kør Windows-installationsguiden. Dette kan findes ved at klikke på startmenuen i Windows og derefter klikke på kontrolpanelet. Klik på 'netværk og internetforbindelse' i kontrolpanelet.

6.

Følg vejledningen, som guiden giver. Guiden går trinvis gennem resten af ​​netværksopsætningen. Der er ingen grund til at ændre nogle af standardindstillingerne hvis du bare opretter et grundlæggende netværk. Den eneste mulighed, som du skal være bekymret over under denne proces, er din computers navn. Hvis du har flere computere, vil du ved at vælge et bestemt navn hjælpe dig med at genkende hver enkelt nemmere inden for dit netværk.

7.

Gentag netværksguiden og eventuelle ekstra computere, du har tilsluttet dit netværk. Vælg altid det samme arbejdsgruppenavn for alle dine computere. Netværksguiden gør det som standard. Nogle gange er flere genstarter nødvendige, før computeren begynder at kommunikere korrekt med hinanden.

Det er mere og mere almindeligt at se boliger, der har flere computeropsætninger. Hjemmenetværk sparer penge ved at give dig adgang til internettet via en enkelt forbindelse. Det giver dig også adgang til en enkelt perifer, såsom en printer, af flere computere, hvilket eliminerer behovet for at købe ekstra komponenter. Med et hjemmenetværk kan børn dele lektier og musik eller konkurrere mod hinanden i deres yndlingsspil.