Sterke kodeord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret komplekse adgangskoder

Microsoft TechNet anbefaler, at dine adgangskoder indeholder en kombination af store og små bogstaver, plus tal og symboler, for at gøre dem vanskelige for hackere at knække. Dine adgangskoder skal også være mindst 7 tegn lange.

Skift adgangskoder og ikke genbruge

Ændring af dit kodeord giver ofte ubudne mindre tid til at hacke og kompromittere din konto. De fleste itafdelinger kræver, at personalet nulstilles deres adgangskoder mindst hver 30. dag Du bør undgå at cykle gennem en kort liste over forudbestemte adgangskoder. De fleste virksomheder tillader ikke medarbejdere at implementere adgangskoder, der anvendes inden for de sidste 10 ændringer af adgangskoden.

Må ikke gøre ting for kompliceret

Hvis du forsøger at beslutte, hvilke kodeordspolitikker der skal håndhæves i din virksomhed, behøver du ikke mere kompleksitet end Microsoft TechNet anbefaler. Selv om mere komplicerede adgangskoder er sværere at knække, er de også sværere at huske. En politik, der er for strenge, øger hjælpeskabopkald for at gendanne glemte adgangskoder. Folk skriver ned adgangskoder, der er for svært at huske, og øger chancen for adgang til tyveri. At oprette sikre adgangskoder og ændre dem alle så ofte er vigtige metoder til at holde hackere ud af dine private oplysninger. Uanset om du stræber efter at beskytte personlige oplysninger eller beskytte virksomhedshemmeligheder, sikrer du, at dine oplysninger er lige så vanskelige at stjæle som muligt efter nogle få adgangskoder.