Om Computer Science u0026 Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Beskrivelse

Et computernetværk består af flere computere, der er tilsluttet eller netværk, med det formål at formidle information og dele ressourcer. Computernetværk er fælles forretningsmæssige værktøjer til medarbejdere til at dele information og er også ansat af hjemmebrugere.

Funktioner

En grundlæggende computernetværksfunktion er at dele information. Filer fra en computer kan få adgang til en anden computer i samme netværk. Netværk kan også give brugeren mulighed for at udnytte funktionerne i en anden netværkscomputer, såsom afspilning af en cd fra en anden computer. Fælles udskrivning er et andet fælles netværk, hvor flere computere er konfigureret til at udskrive fra samme printer.

Typer

De grundlæggende typer af computernetværk er peer-to-peer-netværk og klient-server-netværk. Peer-to-peer-netværk er lavet af individuelle computere, som hver gemmer deres egne oplysninger. Andre computere kan få adgang til oplysninger fra enhver computer på netværket, der er tændt.Klient / server netværk har oplysninger gemt i en central computer, serveren. Serveren er altid tændt, så computere kan altid få adgang til sine oplysninger.

Fordele

Klient / server netværk giver større sikkerhed, fordi klientcomputere kan beskyttes med adgangskode, så kun autoriserede personer kan få adgang til serveren. Den centrale placering af serverinformationen letter det at sikkerhedskopiere oplysninger, end hvis data blev gemt på tværs af flere maskiner.

Valg

Computernetværk er enten ledningsnet eller trådløst. Trådløse netværk tilbyder bærbarhed og fleksibilitet i positionering af computere. Det er også relativt nemt at tilføje flere computere til et trådløst netværk.


er sikrere og stabile end trådløse netværk, da information overføres via egentlige kabler og ikke udføres på radiobølger, som uheldigt eller med vilje kan opfanges.

Krav

Det mindste netværk kræver kun et kabel, der forbinder en computer til en anden. Større netværk kan kræve et nav eller en router. Hubs og routere er centraliserede enheder, der forbinder flere computere. Hver netværkscomputer kræver også et netværkskort. Et kablet netværkskort har en Ethernet-port til netværkskabler, mens et trådløst netværkskort har en intern eller ekstern antenne. Datalogi er et bredt felt, der vedrører undersøgelsen af ​​automatiserede eller mekaniserede processer til manipulation af information. Computere manipulerer information på mange måder. De kommunikerer, analyserer og lagrer information samt andre opgaver. Funktionen af ​​computernetværk er at kommunikere disse oplysninger.