Sådan bypasses firewalls

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem din IP-adresse ved at logge på internettet og gå til en IP-søgning websted. Find ud af din router IP-nummer ved at søge gennem manualen. Du kan også bestemme din router's IP ved at søge efter det generelle mærke s IP online.

2.

Gå til din routerens administratorpanel ved at indtaste din routerens IP-nummer i din browsers adresselinje og indtaste dit brugernavn og adgangskode. Find fanen 'Port Fowarding' for din individuelle router. Det kan være placeret under afsnittet 'Applications u0026 Gaming'. Skriv '1085' i 'Start' sektionen og '1090' i 'Afslut' sektionen. Indtast din IP i afsnittet 'IP-adresse', og tjek feltet 'Aktivér'.

3.

Download en gratis proxy på din hjemmecomputer. Der er mange tilgængelige online, så vælg det, der passer bedst til dine specifikke behov. Åbn proxy-softwaren og vælg 'Port' sektionen. Vælg 'HTTP Proxy' fra drop-boxen 'Protocol' og indstil 'Port' til den samme port, du har angivet i din router. Aktivér 'Port Authentication' for at tilføje et brugernavn og adgangskode for at få adgang til din nye proxy. Dette vil konfigurere proxyen, så kun du kan få adgang til det. Klik på 'Gem' for at gemme dine indstillinger.

4.

Klik på 'Start' under afsnittet 'Service Mode' for at starte proxyserveren, du lige har bygget. Gå til din skole eller arbejdscomputer for at teste din nye proxy. Åbn internetbrowseren. Klik på 'Indstillinger' under 'Værktøjer' knappen og vælg 'Forbindelser'. Klik på 'LAN-indstillinger' og skriv IP-adressen på proxyserveren (din hjemmecomputer) i adresselinjen. Indtast det samme portnummer, som du har angivet i din router og proxy, i porten 'Port'. Klik på 'OK' på siden LAN-indstillinger og siden 'Internetforbindelser'. Computeren vil nu videresende webinformation via din hjemmecomputer internetforbindelse i stedet for skolens eller arbejd computerens internetforbindelse.

At forsøge at få adgang til bestemte websteder eller personlige e-mails kan virke umuligt, fordi dit arbejde eller skolecomputer er blevet forstærket med en firewall. Firewalls forhindrer brugere i at få adgang til bestemte oplysninger eller bestemte websteder, som administratoren vælger og kontrollerer. Af alle de typer af bypassingsteknikker er proxyservere den mest almindelige og enkleste måde at komme rundt om firewalls.