Sådan forbinder du to computere til et modem i forskellige dele af huset

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs forbindelse

1.

Anbring et Ethernet-kabel i porten 'Til computer' eller 'Ethernet' på bagsiden af ​​dit netværksmodem. Anbring den anden ende af Ethernet-kablet i 'WAN' -porten på bagsiden af ​​din trådløse router. Dette forbinder routeren med internettet og gør det muligt at forbinde dine computere til internettet.

2.

Anbring et Ethernet-kabel i 'LAN' -porten mærket nummer et og tilslut derefter den anden ende af Ethernet-kablet i 'Ethernet' -porten bag på computeren. Duplikér dette trin for hver efterfølgende computer, du vil oprette forbindelse til netværket. Brug LAN-porte to til fire.

3.

Tænd for netværksmodemet, og vent på, at 'Data' -lampen blinker. Tænd for routeren, og vent på, at 'Internet' lyset lyser. Kort efter lyser lyset for hver LAN-forbindelse, hvilket indikerer, at de computere, der er tilsluttet routeren, har internetadgang.

Trådløs forbindelse

1.

Placer en Ethernet-kabel i porten 'Til computer' eller 'Ethernet' på bagsiden af ​​dit netværksmodem. Anbring den anden ende af Ethernet-kablet i 'WAN' -porten på bagsiden af ​​din trådløse router. Dette forbinder routeren med internettet og gør det muligt at forbinde dine computere trådløst til internettet.

2.

Find WI-FI Wizard-ikonet i værktøjskassen nederst til højre -hånd hjørne af din computerskærm. Ikonet ligner signalstænger og kan være rødt, gult eller grønt. Dobbeltklik på ikonet for at starte guiden.

3.

Vælg 'WIFI ON' i rullemenuen, der findes i nederste venstre hjørne af guiden. Tillad computeren at søge efter netværk i dit område. Det kan tage et øjeblik.

4.

Find navnet på din router på listen. Medmindre du har ændret navnet, repræsenterer routerens mærke med en række tal ved siden af ​​det normalt netværksnavnet.

5.

Fremhæv dit netværksnavn, foretag en check boksen ud for 'Gem netværk' og klik derefter på 'Connect.' Når ikonet i værktøjskassen bliver grønt, er internettet klar til brug. Komplet trin to til fem for hver efterfølgende computer, du vil oprette trådløs forbindelse til netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil have en computer, men forbind det andet trådløst ved blot at følge trinene for hver ønsket forbindelse. Trådløse og kabelforbundne forbindelser kan gøres sammen, og denne opsætning er ret almindelig.
  • Brug ikke Ethernet-kabler ud over 100 fod i længden. Brug af længere kabler kan medføre langsommere forbindelseshastigheder. Hvis du skal være mere end 100 meter væk fra din router, kan du installere en WI-FI-antenne i din computer.
  • Der er to måder at forbinde to computere til et modem, når disse computere er i forskellige dele af huset. Den første måde er at installere en trådløs router og slutte alle computere til modemet trådløst. Denne metode fungerer kun, hvis dine computere har Wi-Fi-antenner. Den anden måde at forbinde på er at bruge en kablet forbindelse via en trådløs router. Denne metode kan bruges til computere med og uden Wi-Fi-forbindelse.