Sådan gør du en fjern genstart af Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på startknappen og find 'Denne computer' i startmenuen. Højreklik på knappen 'Denne computer' og vælg den indstilling, der angiver 'Administrer'.

2.

Højreklik på indstillingen 'Computer Management.'

3.

Klik på 'Connect to another computer'. En liste skal vises.

4.

Vælg at genstarte den eksterne computer, du ønsker. Når du er valgt, skal du klikke på 'OK' for at starte. Når det er gjort, åbnes et nyt vindue.

5.

Vælg og højreklik på 'Computer Management.' Vælg derefter 'Egenskaber'.

6.

Vælg fanen 'Avanceret'.

7.

Klik på knappen mærket 'Opstart og genopretning.'

8.

Klik på knappen 'Shutdown'. Vælg 'Genstart' og vælg 'OK' knappen. Fjerncomputeren genstartes.

En administrator kan kræve at genstarte en computer fra en lokal bruger af mange grunde. De kunne omfatte opdateringer eller opgraderinger til softwaren, omkonfigurationer og fejlfinding. Systemet shutdown.exe tillader systemadministratoren at hjælpe med at behandle computere eksternt, herunder udførelse af mange kommandoer. For at lukke en computer, kan administratoren skrive 'C: \ shutdown \\ nameofcomputer / r / t.' Feltet 'nameofcomputer' skal erstattes med stien og navnet på den computer, der er planlagt til genstart. Kommandoen / r fortæller programmet om at genstarte fjerncomputeren, mens kommandoen / t gør værktøjet vente en vis tid, før den genstarter. MMC eller Microsoft Management Console er et program, der bruges i Windows XP, som muliggør en fjern genstart af en brugers computer.