Sådan opretter du et fjernt skrivebord i Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på dit Ubuntu-system med administrative rettigheder.

2.

Klik på 'System' knappen i skrivebordet menuen. Vælg 'Preferences' i undermenuen. Klik på menuen 'Fjernskrivebord'.

3.

Vælg de relevante valg i vinduet Fjernskrivebordsindstillinger. De vigtigste er 'Tillad andre brugere at se dit skrivebord' og 'Tillad andre brugere at styre dit skrivebord', hvilket vil give fjernbrugere den rette adgang.

4.

Indstil andre muligheder ved at klikke på fanen 'Avanceret'. Her kan du angive en anden port end standardværdien til Remote Desktop, deaktivere skrivebordsbaggrundet for hurtigere forbindelser, tillader kun lokale forbindelser og andre muligheder.

5.

Klik på 'Luk' 'Når du er færdig med at vælge dine fjernbordsindstillinger.

Tips og advarsler

  • Vær forsigtig, når du åbner computeren for fjernbordsforbindelser. Dette kan medføre, at dit system er sårbart over for hackere, vira og malware, der flyder rundt på internettet.
  • Remote desktop software giver dig mulighed for at arbejde på dit hjem eller på din computer fra hvor som helst i verden, som om du sad lige foran den. Det Linux-baserede operativsystem Ubuntu gør det nemt ved at inkludere en forudkonfigureret fjernbetjeningsserver. For at oprette et fjernt skrivebord i Ubuntu behøver du kun at vælge et par valgmuligheder i menuen System for at forberede din computer, så du kan oprette forbindelse fra hvor som helst.