Sådan opsættes internettet til PowerBook G4

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken slags forbindelse du vil bruge til at oprette forbindelse til internettet. Du skal allerede have en konto oprettet hos en internetudbyder. Hvis du planlægger at bruge en trådløs forbindelse, snarere end en Ethernet-forbindelse, skal du sørge for, at din computer først har et AirPort-kort. Uden et AirPort-kort inde i det, skal du bruge en Ethernet-forbindelse. (For at afgøre, om du har et AirPort-kort, skal du gå til 'Om denne Mac' under Apple-menuen i øverste venstre hjørne af skærmen og klikke på 'Mere info.' Hvis du ser 'AirPort' opført under 'Netværk' computer har et AirPort-kort installeret.) Hvis du bruger et Ethernet-kabel, skal du sætte det i PowerBooks Ethernet-port, som er placeret på venstre side.

2.

Åben 'Systemindstillinger', som som standard er placeret på Dock. Den er også placeret i mappen Applications på harddisken (som hedder 'Macintosh HD').

3.

Klik på 'Netværk'.

4.

Klik på 'Assist me ...' og derefter 'Assistant.'

5.

Giv din forbindelse et navn, eller brug bare standard navn og klik på 'Fortsæt.'

6.

Vælg den type internetforbindelse du har (trådløs, DSL eller kabel - det er DSL, hvis modemet er tilsluttet til en telefonledning; det er kabel, hvis modemet er tilsluttet en kabelledning). Klik på 'Fortsæt'.

Vælg den trådløse forbindelse, du vil oprette forbindelse til fra listen, hvis du 'forbinder trådløst og indtast dit kodeord, hvis det er nødvendigt, klik derefter på 'Fortsæt'; din computer vil automatisk oprette forbindelse til den trådløse konto, og du er færdig. Hvis du bruger et Ethernet-kabel til at forbinde, skal du klikke på 'Fortsæt' på næste side. Når du er tilbage på netværkssiden, skal du vælge den netværksplacering, du netop har oprettet på fanen 'Placering', og klik på 'Anvend'. Hvis det er nødvendigt, vil en pop-up bede om dit brugernavn og din adgangskode og afslutte forbindelsen .

Tips og advarsler

  • Ring til din internetudbyder, hvis din PowerBook G4 ikke opretter forbindelse efter disse trin, før du forsøger at ringe til Apple (se Ressourcer) .
  • Apple afbrød PowerBook G4 i 2006, men en PowerBook i god stand kan stadig give mange års brug. Blandt andet kan en ældre Mac laptop tilbyde stor internetadgang. Uanset om du forbinder trådløst eller via et Ethernet-kabel, er det en lidt anden proces at gå online med en PowerBook G4 end en MacBook.