Sådan udtrækkes 7Z-filer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download et 7Z dekompressionsprogram til computerens skrivebord, for eksempel det gratis 7-Zip-program til en pc eller den gratis prøveversion af Ez7Z-programmet til en Mac. -Klik på filen, når den er downloadet. Følg menukommandoerne for at installere programmet på computerens harddisk. Start pc'en igen efter installationen.

2.

Start 7Z dekomprimeringsprogrammet ved at vælge det fra pop op-menuen 'start', 'Alle programmer' eller ved Dobbeltklik på dens ikon inde i mappen 'Programmer', hvis du er på en Mac.

3.

Klik på knappen 'Tilføj' eller '+' på 7Z dekomprimeringsprogrammet s hovedskærmen, hvis du er på en pc. Naviger til den komprimerede 7Z-fil i vinduet, der vises. Dobbeltklik på den komprimerede 7Z-fil for at få vinduet til at gå væk. Træk den komprimerede 7Z-fil på ikonet til 7Z-dekomprimeringsprogrammet, hvis det er på en Mac - ikonet er i dokken til venstre eller nederst på skærmen.

4.

Vælg knappen 'Gennemse' ved siden af ​​'Destinationer' eller ' File Output 'fanen på 7Z decompression programmets hovedskærm. Navngiv den dekomprimerede fil, der skal laves i kolonnen 'Navn' øverst i vinduet, der vises, eller lad det være tomt. Vælg 'Desktop' fra rullemenuen 'Locations' i midten af ​​vinduet. Klik på knappen 'OK' nederst i vinduet for at få vinduet til at gå væk.

5.

Klik på knappen 'Start' eller 'Konverter' på 7Z dekomprimeringsprogrammet s hovedskærm. Vent som en fremdriftslinje vises nederst på 7Z dekomprimeringsprogrammets hovedskærm og udfyldes fra venstre mod højre. Afslut 7Z-dekompressionsprogrammet, når fremdriftslinjen er fuldstændigt udfyldt. Arkiver eller slet den komprimerede 7Z-fil.

Komprimerede filer kan overføres hurtigere via internettet og med mindre chance for fejl end en almindelig fil. '7Z' komprimeret filformat er yderst tilpasset, hvordan filen komprimeres, og det er således blevet vellidt blandt computerbrugere. Udpakning af en '7Z' -fil fra dens komprimerede tilstand kræver brug af et 7Z dekompressionsprogram, hvoraf der kun er få på grund af den nylige introduktion af komprimeringsformatet '7Z'. Disse programmer er tilgængelige for både Mac og pc'er. Nogle programmer er gratis, mens andre kan bruges på begrænset prøve.