Windows Remote Management Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Fjernstyringsprogrammer til Windows giver serveradministratorer mulighed for at styre computere ved siden af ​​eller på tværs af kloden. Denne software giver administratorer mulighed for sikkert at få adgang til og ændre oplysninger fra computere i et netværk. Fjernstyringsværktøjer bruges almindeligvis af it-hjælpeskoler til at diagnosticere og rette problemer uden at skulle fysisk besøge urolige maskiner. Fjernstyringsværktøjer bruges også til fildeling, videokonference og fjernundervisningsprogrammer.

WinRM

WinRM er et kommandolinjeværktøj, der er designet til at oprette og styre fjernforbindelser. Dette program giver administratorer en række muligheder for at oprette en fjernforbindelse. WinRM giver brugerne mulighed for at angive, hvordan fjernforbindelser er lavet og forbindelsesadressen. Det giver også adgang til dataobjekter på eksterne maskiner via hashbordet og giver dem mulighed for at blive vist og ændret individuelt eller i grupper.

WinRS

WinRS er et program, der kører sammen med WinRM for at give administratorer det evnen til fjernbetjening af kommandoer, programmer og tjenester på en anden computer. WinRS gør det muligt for administratorer at fjernbetjene alle kommandoer på en fjernmaskine med WinRM konfigureret til at lytte til indkommende WinRS-kommandoer.

Fjernskrivebord

Fjernskrivebord bruger fjernbordsprotokollen til at give brugerne adgang til brugerniveau på en anden computer. Brugere, der arbejder med dette program, har adgang til den anden computer, som om de fysisk brugte den computer. Remote Desktop ruter video, lyd og information fra havne til fjerncomputeren, så brugeren kan udskrive filer og afspille lyd fra en anden computer. Denne software er inkluderet i Windows XP og efterfølgende versioner.