Computer kommunikation og netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Computere transmitterer meddelelser med hinanden ved hjælp af LAN (lokalnetværk). Et LAN udvider kun til en kort afstand. Men ved hjælp af telefonlinjer eller radiobølger kan LAN'er forbinde med andre LAN'er, hvilket giver mulighed for fjernkommunikation.

Typer

Computerformidlet kommunikation kan opdeles i to kategorier, synkron og asynkron. Synkron kommunikation, som instant messaging og voice over IP'er, muliggør kommunikation i realtid. Asynkron kommunikation, som f.eks. E-mails og hjemmesider, giver brugerne mulighed for at kommunikere, når det passer dem.

Overvejelser

Beskeder sendt via computerformidlet kommunikation virker bedst, når de holdes korte og enkle. Dette reducerer chancerne for fejlkommunikation, der er skabt af manglende meddelelsesforstærkning. For eksempel viser sarkasme det lettere at opdage i ansigt til ansigt kommunikation på grund af forstærkning af kommunikationsindikatorer, som ansigtsudtryk og tonefølge. Udviklingen af ​​teknologi har ført til fremkomsten af ​​nye elektroniske kommunikationsværktøjer. Mange af disse elektroniske kommunikationsværktøjer er computerformidlet kommunikation. Computer-medieret kommunikation har bidraget til at fjerne tid og afstand som hindringer for kommunikation.