Definition af DSL-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Asymmetrisk DSL

Asymmetrisk DSL eller ADSL lægger større vægt på downloadhastigheder. De fleste hjem bruger en ASDL-forbindelse i modsætning til andre slags. Downloadhastigheder kan nå 2 megabit per sekund og tillader uploadhastigheder på 128 kilobiter per sekund.

Symmetrisk DSL

Symmetrisk DSL eller SDSL, giver symmetrisk download og uploadhastigheder og fokuserer på hastighedstilpasning. Hastigheder kan gennemsnitligt være mellem 72 kilobit per sekund og 2.320 kilobit per sekund i begge retninger. Det kræver kun et par ledede kobberlinjer at fungere.

Funktionalitet

Par af snoet kobberledninger forbinder internetudbydere med computere. De bruger traditionelle telefonlinjer og udvider deres båndbredde til at overføre data i begge retninger uden at krydse signalerne for at holde telefon- og internetinformation adskilt. DSL står for Digital Subscriber Line. Båndbreddehastigheder afhænger af den type forbindelse, der er implementeret på netværket. Der eksisterer flere forskellige typer DSL-forbindelser, der hver bruger telefonforbindelser til at overføre data.