Sådan ændrer du Ethernet-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menuen 'Start' i nederste venstre hjørne af skærmen. Højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'.

2.

Klik på fanen 'Hardware' øverst i vinduet 'Systemegenskaber'. Klik på knappen 'Enhedshåndtering'.

3.

Find hardwareafdelingen 'Network Adapters'. Dobbeltklik på det for at udvide visningen og vise eventuelle netværkskort, der er installeret på din computer.

4.

Højreklik på dit netværkskort og vælg 'Egenskaber'.

5.

Klik på fanen 'Avanceret' øverst i vinduets netværkskort 's' Egenskaber. Klik på 'Netværksadresse' i listefeltet.

6.

Klik på radioknappen ved siden af ​​'Værdi'. Skriv en ny Ethernet-adresse i tekstfeltet 'Værdi'. Ethernet-adresser består typisk af seks grupper med to cifre. af en Ethernet-adresse er '01-02-03-04-AB-CD'. Klik på knappen 'OK'.

7.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Sluk computer.' Klik på knappen 'Genstart' for at genstarte computeren, hvilket gør det muligt for den nye Ethernet-adresse at træde i kraft for netværksenheden.

En Ethernet-adresse, også kaldet MAC-adresse (Media Access Control) eller en 'fysisk adresse', er en streng af cifre, der er tildelt alle netværkskort på fabrikken. En Ethernet-adresse bruges til at identificere en computer på et netværk. Det adskiller sig fra en IP-adresse, idet IP-adressen er tildelt din computer af din internetudbyder eller netværksrouter, mens Ethernet-adressen er tildelt af din netværksenhedens fabrikant. Nogle (men ikke alle) netværksinterfacekort tillader Du skal ændre MAC-adressen.