Sådan ændres et WEP-kodeord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem din routerens IP-adresse. Klik på 'Start', 'Kør,' type 'kommando', tryk på Enter-tasten, skriv 'ipconfig / all' og tryk derefter på 'Enter . 'Gennemse listen over oplysninger og optag nummeret, der er angivet som' Default Gateway. 'Fælles router-IP-adresser er 192.168.1.1 og 192.168.0.1.

2.

Åbn en web-browser og indtast 'Standard Gateway' -nummeret i adresselinjen og tryk derefter på 'Enter.'

3.

Indtast routerenes brugernavn og adgangskode, og tryk på 'Enter' -tasten eller 'OK'. Hvis du ikke har oprettet brugernavn og kodeord, kan de blive indstillet til fabriksindstillinger; kontakt din routers manual eller henvis til linket 'Default Password List' i afsnittet Resources for routers standard brugernavne og adgangskoder. Når du trykker på 'Enter' vises din router s administrative opsætningsvindue.

4.

Find menuen for at oprette trådløs sikkerhed. Menuerne vil variere afhængigt af din router. Hvis du f.eks. Har en Linksys-router (WRT54G-serie), skal du klikke på 'Wireless' og derefter 'Wireless Security.' Hvis du har en Netgear DG834-router, skal du klikke på 'Trådløse indstillinger.'

5.

Vælg 'WEP' fra sikkerhedsindstillingerne.

6. < / p>

Skift den værdi, der er angivet som 'Passphrase' til den nye adgangskode, du vil bruge til at logge ind på din router 's administrative panel.

7.

Klik på 'Generer' -knappen. Der vises en WEP-nøgle, som du vil bruge til at oprette forbindelse til routeren. Skriv den nye nøgle ned.

8.

Klik på den relevante knap for at gemme ændringerne og luk derefter browservinduet. Gem knappen afhænger af din router, se efter en knap kaldet 'Gem ændringer', 'Gem indstillinger', 'Anvend' eller noget lignende.

Tips og advarsler

  • WEP trådløs sikkerhed er ringere end WPA og WPA2. Hvis du har muligheden, skal du overveje at vælge WPA eller WPA2 i dit trådløse sikkerhedsopsætningsområde i stedet for WEP.
  • Giv aldrig routerens adgangskode eller adgangskode.
  • Trådløst netværk er en måde, hvorpå flere computere kan få adgang til internettet i et lokalt område uden at bruge ledninger, men det kan også lade potentielle brugere tillade adgang til din forbindelse. Hvis du bruger en trådløs router til at oprette forbindelse til internettet, skal du sikre routeren, så brugere, der forsøger at bruge forbindelsen, skal indtaste en adgangskode for at bruge den. Ændring af dine WEP-adgangskoder og nøgler med jævne mellemrum kan regelmæssigt hjælpe dig med at sikre, at ingen andre kan bruge din forbindelse.