Sådan bruges en Mac som en Wi-Fi-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til 'Systemindstillinger', som kan findes på Dock eller ved at søge på termen ved hjælp af forstørrelsesglasset øverst på værktøjslinjen. Klik på mappen 'Deling' under overskriften 'Internet og netværk'.

2.

Klik på 'Internetdeling' for at få vist en liste over muligheder. Vælg 'Ethernet' fra rullemenuen 'Del din forbindelse fra'. Vælg 'Lufthavn' fra feltet 'Til computer ved brug af'.

3.

Klik på 'Lufthavnsindstillinger.' Konfigurer dine trådløse indstillinger ved at indtaste et WEP- eller Wired Equivalent Privacy-kodeord. For at få tips om, hvordan du vælger en adgangskode, se Apple Support-ressourcen. Giv kun adgangskoden til de personer, som du vil dele dit netværk med.

Mac'er leveres med indbyggede lufthavnskort, der giver dig mulighed for trådløst at oprette forbindelse til internettet. Dette kan især være nyttigt, hvis du bruger din bærbare computer primært på et sted med flere andre computere, f.eks. Dit hjem eller et kontor. Du kan bruge din Mac til at tillade andre computere at oprette forbindelse til internettet ved at gøre det muligt at bruge det som en trådløs router.