Sådan fejlfindes et Microsoft Vista-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på ikonet 'Netværk' i Windows Vista 's proceslinje. Hvis du har en trådløs netværksforbindelse, vil dette ikon få form af et ikon for 'Trådløs signalstyrke' Hvis du har en kabelforbindelse, vil dette ikon få form af et lille billede af en computerskærm med et Ethernet-kabel indeni.

2.

Klik på 'Diagnose og Reparation. 'Dette vil starte Windows Vista 's netværksfejlfinding. Windows Vista forsøger først at afbryde din netværksforbindelse, nulstille den og aktivere den igen. Windows Vista analyserer derefter netværket for at se, om der er fastsat genkendelige problemer. Hvis Windows Vista automatisk fastsætter din netværksforbindelse, er du færdig. Hvis Windows Vista angiver, at der stadig er netværksforbindelsesfejl, skal du fortsætte til 'Trin 3'.

3.

Følg retninger, som 'Fejlfinding' -værktøjet giver dig på skærmen. Dette værktøj vil give dig præcise trin i handlinger, du kan tage for at rette dine netværksproblemer. Hvis du udfører et trin, og problemet er blevet rettet, skal du klikke på 'Luk'. Hvis du udfør et trin, og problemet ikke er blevet rettet, klik på 'Prøv en anden løsning' for at se yderligere trin, du kan tage for at manuelt rette dine problemer.

Microsoft Windows Vista-operativsystemet indeholder en indbygget 'fejlfinding' -funktion, der er forbundet med dens interne netværksfunktioner. Hvis du har problemer med at forbinde til din forbindelse (det være sig en kablet eller trådløs forbindelse), kan du vælge indstillingen 'Fejlfinding' for at lade Windows Vista forsøge at løse problemet automatisk. Hvis der ikke findes nogen automatisk løsning, vil Windows Vista give dig anvisninger for at rette det selv.