Sådan installeres et trådløst hjemmedatametværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk kablet eller DSL-modemet ud af strømkilden. Ved hjælp af et Ethernet-kabel skal du slutte den trådløse routers WAN-port til modemets Ethernet-port. Slut både routeren og modemet til strømkilden.

2.

Slut midlertidigt computeren til en ledig LAN-port på routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Start computeren og log ind på operativsystemet.

3.

Log ind på routerens konfigurationsside ved hjælp af den webadresse, der leveres i routerns brugervejledning. Dette vil ofte være en adresse i form af et IP-nummer som '192.168.0.1'.

4.

Konfigurer routerens trådløse indstillinger fra siden med det trådløse netværk. Indstillingerne omfatter navngivning af netværket, anvendelse af trådløs sikkerhed og valg af netværksadgangskode for adgang til det trådløse netværk. Disse indstillinger skal alle være placeret på samme sted på routers konfigurationsside.

5.

Slut hver computer til det trådløse netværk ved at klikke på ikonet for trådløst netværk, som regel fundet i systemets proceslinje. Konfigurationsvinduet viser navnet på det trådløse netværk. Klik på det og indtast derefter den adgangskode, der blev valgt tidligere for at sikre netværket.

Trådløst netværk har ramt sin prime. Borte er de dage, hvor et hus skulle være helt kablet til opsætning af et lokalnetværk. Avanceret teknologi, øget hastighed og billigere hardware gør det trådløse netværk det praktiske valg for dagens forbruger. Opsætning af et trådløst netværk er også meget forenklet i forhold til tidligere generationer af hardware og operativsystemer til trådløst netværk.