Sådan opbygger du et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb den netværksenhed der bedst passer til dine behov og antallet af enheder, du planlægger at have på dit netværk. For de fleste hjemme-netværkssituationer er en bredbånds Ethernet-router det bedste valg, da det kan interface med dit eksisterende bredbåndsinternetmodem og evnen til at fungere som en DHCP-server (Dynamic Host Connection Protocol).

2. < / p>

Konfigurer din router ved at forbinde din computer til routeren med et CAT-5-kabel. Åbn et webbrowservindue og skriv routers konfigurationsadresse i browseren. Din routerens dokumentation vil have alle de oplysninger, du skal logge ind.

3.

Aktivér DHCP på din ethernet-router. På de fleste routere er dette under Netværksindstillinger, men kan variere mellem producenter. Kontakt din router's dokumentation for at få yderligere oplysninger. Hvis du aktiverer DHCP, kan enheder, som fysisk er forbundet med routeren, automatisk modtage en IP-adresse (Internet Protocol), som gør det muligt for enheden at kommunikere på LAN'et. router, når du har aktiveret DHCP for indstillingen træder i kraft.

4.

Slut dine enheder til routeren med et CAT-5-kabel, efter at det er konfigureret. på og bekræft, at enheden har fået en IP-adresse.

Tips og advarsler

  • Din bredbåndsrouter skal have en fri port for hver enhed, du planlægger at have på netværket. Hvis routeren du planlægger at bruge, ikke har nok porte, kan du udvide routerens funktioner ved at tilføje en Ethernet-switch eller hub til netværket.
  • Hvis du bruger LAN at dele en bredbåndsinternetforbindelse som f.eks. en DSL-linje eller et kabelbredbånd, skal du sørge for, at dit netværksudstyr kan matche eller overstige hastigheden af ​​din I ternet forbindelse. Grundlæggende DSL- og kabelbredbåndsinternet vil fungere fint på et netværk på 10 Megabit per sekund, men højere klasseforbindelser skal have mindst 100 Mbps.
  • Skift standardadgangskode til din routerkonfiguration så hurtigt som muligt, ellers din netværk vil være sårbart over for indtrængen.
  • Hvis du har mange enheder på dit netværk, og det ser ud til at være langsomt, skal du udvide dit netværk ved at bruge en switch i stedet for et hub. Hubs kan sænke, når der er knyttet for mange enheder til dem. Netværksomskiftere er enheder, som mere effektivt kan håndtere forøget netværkstrafik.
  • Et lokalnetværk (LAN) er et netværk, der gør det muligt for enheder som computere, printere og spil enheder at kommunikere med hinanden ved hjælp af netværksenheder og kabler. Home LAN'er bruges ofte til at dele en bredbåndsinternetforbindelse som kabelbredbånd eller DSL. På grund af populariteten af ​​hjemmet LANs, er hjemme netværksudstyr nemt fundet hos de fleste elektronik butikker. Mens nogle elektronikforretninger tilbyder opsætning af hjemmenetværk, kan en teknisk dygtig bruger oprette sit eget netværk for en brøkdel af prisen.