Min Macintosh kan ikke forbinde til højhastigheds internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forberedelse

1.

Sørg for, at kablerne er sat ordentligt i modemet og computeren, herunder strømkablet. Undersøg betingelsen for hvert kabel for at se om det er blevet skåret, tygget eller slettet.

2.

Kontrollér alle strømforsyninger, herunder routere og hubs. Sørg for, at alle komponenter kan modtage strøm.

3.

Sluk alle routere, modem og hubs, og sluk for computeren. Tag alle ledninger ud, herunder strøm- og Ethernet-kabler. Efter et par minutter skal du tilslutte alle kabler igen og teste alt igen.

4.

Brug en pen til at trykke på dine router og modem reset-knapper, hvis cyklus strømmen ikke genopretter din forbindelse . Nogle kabelmodemer skal også afmonteres for at blive nulstillet. Vent til de grønne lys bliver solide.

5.

Ring til din internetudbyder (ISP) for at afgøre, om din forbindelse fungerer korrekt. Du bliver muligvis bedt om at afbryde din router og tilslutte modemmet direkte til din computer. Din internetudbyder vil give dig Domain Name Server (DNS-adresser for at indtaste dine netværkspræferencer.

Netværksindstillinger

1.

Klik på 'Systemindstillinger' ikon i docken eller navigere gennem Apple-menuen øverst på skærmen.

2.

Vælg undermenuen 'Netværk' i vinduet 'Indstillinger' og sørg for at 'Inbygget Ethernet' i listen over netværksporte er ikke inaktiv. Klik på det.

3.

Klik på tandhjulsikonet under listen over netværksporte og vælg derefter 'Set serviceordre. 'Klik på' TCP / IP 'under fanen' avanceret '. Vælg dit netværk fra listen for at konfigurere det ved hjælp af oplysningerne fra din internetudbyder.

Brugere i lufthavnen

1.

Afbryd dit modem fra computeren, når du har oprettet forbindelse til internettet. Tag stikket og modemet ud af stikkontakten.

2.

Tilslut din basestation til dit modem, sæt dit modem til igen, og tilslut derefter din basestation igen.

3.

Tænd en Airpo rt-enhed, når lysene på din basestation er solide. Brug lufthavnsopsætningsassistenten til at indlæse dine netværksindstillinger til basestationen, hvis din computer stadig ikke opretter forbindelse til internettet.

Tips og advarsler

  • Nogle Modemer har en standby-tilstand, der kan afbryde internetforbindelsen. Kontroller modemets bagside for at skifte eller se i ejerens manual.
  • Du skal muligvis omkonfigurer din router efter genopkobling til internettet. Hvis din router fulgte med en installationsdisk, skal du indlæse den cd-skuffen og følg vejledningen. Ellers skal du kontakte teknisk support team.
  • Internetforbindelse problemer forårsager frustration for computerbrugere, og Macintosh-ejere skal følge et andet sæt trin for at bestemme årsagen til deres problem. Et forbindelsesproblem kan ske på ethvert tidspunkt i forbindelsen, fra kabel- eller DSL-linjen til computeren. Højhastigheds- og trådløse routere tilføjer et andet lag til mulighederne for hvor kilden til forbindelsesproblemet ligger. En metodisk tilgang til bestemmelse af bruddet i forbindelsen vil rette op på problemet og sikre, at alle komponenter fungerer korrekt.