Sådan Ping IP men ikke computerens navn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan pinges med IP-adressen

1.

Find destinationsadressens IP-adresse. For at finde IP-adressen skal du bruge et værktøj som nslookup. Dette gør det muligt at finde IP-adressen ved at indtaste navnet, men forsøger ikke at kontakte værten direkte.

2.

Brug nmap til at pinge en række adresser. Hvis du kender rækkevidden af ​​adresser, hvor værten eksisterer, men ikke kender den nøjagtige adresse eller navn på værten, kan nmap pinge en række adresser for at fortælle, hvilke adresser der er aktive. Kommandoen nmap med et argument af -sP vil scanne adressens rækkevidde og finde, hvilke der er online.

3.

Brug ping-kommandoen med det numeriske argument. Ping-kommandoen tager adressen som argumentet. Skriv simpelthen 'ping 10.12.10.5', og ping-kommandoen forsøger ikke at løse navnet. Den sender simpelthen ping-anmodningerne til den givne adresse.

4.

Prøv en rettet broadcast-ping. Hvis du kender adressens rækkevidde, kan en rettet udsendingsping få svar fra alle nodene på netværket. En nodes respons på en broadcast-ping vil afhænge af nodens operativsystem. Den rettede udsendelsesadresse for et netværk er en adresse, hvor alle værtsbitene i adressen er indstillet til 1. For eksempel, hvis ovennævnte adresse '10.12.10.5' brugte en maske på '255.255.255.0', så ville den rettede udsendelsesadresse være '10.12.10.255.'

5.

Fortolk resultaterne. Resultaterne af ping-kommandoen kan bestemme flere ting. Hvis ping-kommandoen er vellykket, vil den viste tid være den tid, det tager at komme til fjernbetjeningsknappen og tilbage. Dette er en vigtig indikator for netværksforsinkelsen. Hvis ping-kommandoen fejler, knuden der opdager fejlen, kan rapporteres tilbage. En meddelelse af 'Destination Network Unreachable' betyder, at der ikke findes en sti i rutingstabellen for at komme til netværket. En meddelelse af 'Destination Host Unreachable' betyder, at netværket blev fundet, men værten gjorde svar ikke på ARP-anmodningen om at få destinations hardwareadressen.

Tips og advarsler

  • Brug af ping med en adresse er en god måde at opdage, hvis en netværksfejl kun er en navneserverfejl.
  • Vær forsigtig med en broadcast-ping. Det kan generere meget trafik.
  • Ping-hjælpeprogrammet bruger ICMP-ekko-anmodninger og svar til at teste status for en fjerncomputer. Adressen på computeren kan indtastes enten som computernavn eller som en IP-adresse. For at bruge IP-adressen skal du først vide den nøjagtige IP-adresse for den vært, du vil pinge. Hvis du ikke kender adressen, vil nogle værktøjer give dig mulighed for at scanne en række adresser.