Sådan installeres et Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bekræft, at du har den rette ledning til jobbet. Ethernet-kabler kommer i forskellige sorter, og et kabel kan have identiske eller forskellige stik. For eksempel har et Ethernet-kabel designet til at forbinde to computere identiske stik. Et kabel designet til at lette en netværksforbindelse har forskellige stik. Sørg for, at du har det rigtige stik til din forbindelse ved at sammenligne kabelstikkene til hver enheds porte.

2.

Indsæt den ene ende af kablet i din computer . Find Ethernet-porten på den første enhed. Porten ligner en stor telefonstik. Der er typisk også statuslamper direkte over eller under porten.

3.

Indsæt den anden ende af kablet til den anden enhed. Hvis du f.eks. forbinder en faxmaskine til et hjemmenetværk, skal du indsætte den anden ende af kablet i din router.

4.

Kontroller status for begge porte. Sørg for, at Ethernet-statuslysene viser en god forbindelse. Typisk signalerer grønne lys en god forbindelse.

Ethernet-kabler forbinder computere til netværk, som giver adgang til ressourcer med den korrekte installation. Flere typer Ethernet-kabler er tilgængelige, og de giver fordele til specifikke formål. Ethernetkabling leveres i fem kategorier forkortet med CAT-CAT 3, CAT 5, CAT 5E, CAT 6 og CAT 7 - med Cat 5E er den mest økonomiske, ifølge Petri IT Knowledgebase. Afhængigt af typen af ​​kabel og installation skal du muligvis bekræfte, at Ethernet-kabelstikket passer til din situation.