Sådan konfigureres PHP på IIS 6

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på din IIS-server. Klik på 'Alle programmer', klik på 'Administrative værktøjer' og klik derefter på 'Internet Services Manager.' Dette åbner IIS-konsolkonfigurationsadministratoren.

2.

Højreklik på dit webstedsnavn på venstre side af vinduet, der er vært for dine PHP-filer. Vælg 'Egenskaber' i menuindstillingerne.

3.

Klik på 'Tilføj' i 'Websteder' -mappen. I det åbnede vindue skal du klikke på 'Gennemse' for at vælge den eksekverbare, der behandler PHP-filerne. For de fleste installationer er filen 'C: \ php \ isapi\_fcgi.dll.' Klik på 'OK' for at indstille din PHP-eksekverbar.

4.

Højreklik på ikonet 'Web Services Extensions' og vælg 'Tilføj en ny udvidelse af webtjenester'. Dette åbner et konfigurationsvindue, som giver dig mulighed for at aktivere PHP-udvidelsen på webserveren.

5.

Indtast 'PHP' og klik på 'OK' knappen. I vinduet, der viser en liste over udvidelsesmuligheder, skal du klikke på 'PHP' og derefter klikke på 'Tillad' knappen. Dette gør det muligt for PHP-filtypen at køre og angiver en undtagelse i Windows-firewallen.

PHP er et programmeringssprog, der giver dig mulighed for at oprette dynamiske websider. PHP køres typisk på en Apache-server, men du kan også konfigurere PHP til at køre på Internet Information Services (IIS), som er et Microsoft-produkt. Før du kan køre PHP på en Microsoft IIS-server, har programmeringssproget konfigurationer på serveren. Dette er påkrævet, så din webserver genkender PHP-sprog syntaks og filudvidelser.