Sådan konverteres en trådløs router til et trådløst netværkskort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på dit routerens kontrolpanel, som du får adgang til via en webbrowser. Indtast din routerens IP-adresse i adresselinjen, og tryk på enter. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste dit brugernavn og din adgangskode for at logge ind.

2.

Skift indstillingen for trådløs tilstand til 'Ethernet Bridge'. Indstillingen for trådløs tilstand findes under grundlæggende eller avanceret trådløs opsætning, afhængigt af den firmware, som din router bruger, så kontrollér grundlæggende opsætning først. Hvis du ikke ser indstillingen, skal du gå til avanceret.

3.

Tildel en IP-adresse, subnetmaske og standard gateway, der matcher dine netværksindstillinger. Hvis du er i tvivl om, hvordan dit netværk er konfigureret, skal du se på indstillingerne på routerens kontrolpanel eller kontakte administrator af dit netværk.

4.

Slut din computer eller anden enhed til en af ​​LAN-portene bag på din konverterede router. Enheden skal nu have fuld adgang til netværket og internettet, hvis der er en forbindelse.

Tips og advarsler

  • I nogle tilfælde skal du bruge at opdatere din router's firmware, så den kan fungere som en trådløs bro. Mange tredjeparts firmware er tilgængelige som gratis downloads, så vælg den der bedst passer til dine behov og forståelse.
  • Hvis du skal opgradere firmware , tag ikke stikket ud eller genstart din router, mens opgraderingen er i gang, da du kan miste muligheden for at få adgang til din router overhovedet.
  • Mange trådløse routere kan konfigureres til at fungere som trådløse netværksadaptere. Disse adaptere, der kaldes trådløse ethernetbroer, giver dig mulighed for at tilføje trådløs tilslutning til enheder, der normalt kun tillader fysisk ledede forbindelser som printere og spillekonsoller. Broer kan også øge din trådløse rækkevidde betydeligt, hvilket giver adgang til trådløse netværk fra en længere afstand end mange kommercielt tilgængelige trådløse netværkskort. Konvertering af en router til en bro kræver kun en smule tilpasning til routeren selv.