Sådan opsættes VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn alle pakker, der kom fra din VoIP-udbyder. De fleste udbydere, som Joi eller Vonage, leverer en adapter, der forbinder din standard telefon til din computer. Bekræft med din VoIP-udbyder, om du har brug for sådant udstyr.

2.

Træk Ethernet-kablet ud fra computerens bagside (Ethernet-ledningen har en forbindelse, der ligner en telefon ledning, men større) og tilslut den til Ethernet-porten mærket 'Internet' på adapteren udstedt af din VoIP-udbyder. Dit DSL- eller kabelmodem er nu forbundet til din VoIP-adapter.

3.

Slut et sekundært Ethernet-kabel til bagsiden af ​​din VoIP-adapter (ethvert tilgængeligt Ethernet-port) den anden del af Ethernet-kablet bag på computerens tilgængelige Ethernet-port. Din VoIP-adapter er nu forbundet til din computer via Ethernet-kabel.

4.

Tilslut din telefon på bagsiden af ​​VoIP-adapteren ved hjælp af en almindelig telefonledning.

5.

Slut dit kabel- eller DSL-modem til en stikkontakt. Slut din VoIP-adapter til en stikkontakt. Forsøg at foretage et telefonopkald.

Tips og advarsler

  • Sørg for først at installere den nødvendige software til din VoIP-tjeneste, og opret den konto, der vil Udsted dit nye telefonnummer.
  • VoIP (Voice over Internet Protocol) giver dig mulighed for at sende din stemme - såvel som andre data - via internettet til en modtagerens telefon eller computer. VoIP kan hurtigt opsættes, hvis du har udstyret og en konto med en udbyder. De fleste VoIP-udbydere kræver specifikt udstyr til at foretage VoIP-opkald. For at maksimere og udnytte VoIP og dets funktioner fuldt ud, er det bedst at erhverve en VoIP-router. En VoIP-installation er ens, uanset VoIP-udbyderen.