Sådan tilslutter du en trådløs netværksadapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning af en trådløs netværksadapter på en stationær pc

1.

Luk computeren og afbryd strømforsyningen.

2.

Fjern skruerne fra computerhætten for at åbne computeren.

3.

Find PCI-slidserne på computerens bundkort og tag en PCI-plade ud af computer case.

4.

Installer den trådløse PCI adapter. Fjern antennen eller peg den lige mod dig og sæt adapteren i PCI slot. Sørg for, at adapteren er placeret sikkert

5.

Luk computervognen og genstart computeren.

6.

p> Kør installations cd'en. Følg instruktionerne på cd'en omhyggeligt, og netværksadapteren installeres korrekt.

Tilslutning af en USB trådløs netværksadapter

1.

Kør installations-cd'en.

2.

Slut netværksadapteren til en ledig USB-port. Når du kører installations-cd'en, bliver du bedt om at tilslutte netværksadapteren.

3.

Åbn 'Available Networks' og klik på dit hjemmenetværk. Dette sker automatisk på de fleste computere. Klik på det netværk, du vil have adgang til og oprette forbindelse til.

4.

Når du tilsluttes til et hjemmenetværk for første gang, bliver du bedt om at indtaste 'WEP-koden' eller 'passphrase'. Når du har forbindelse til netværket, kan du gemme forbindelsen din pc, så den automatisk vil oprette forbindelse til dette netværk i fremtiden.

Tilslutning af en trådløs netværksadapter til en bærbar computer

1.

Sæt forsigtigt den bærbare computer over og læg den på en solid overflade. Sæt en blød klud eller et håndklæde under den bærbare computer for at forhindre det i at skrabe.

Fjern skruerne på panelet 'PCMCIA'.

3.

Sæt kortet i slotten, men tving ikke det. Når det er sat helt i udløserknappen vil dukke op.

4.

Lyt efter en bekræftelseslyd, som skal forekomme nogle få sekunder efter at kortet er blevet indsat. Hvis der ikke er nogen lyd, skal du kontrollere højttalerne på laptop og sørg for, at PCMCIA-driverne er installeret korrekt.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at netværksadapteren er installeret korrekt i PCI-slot. Du installerer et PCMCIA-kort, den bærbare computer går i seng. Dette er nødvendigt for at opretholde et link-betw og systemet og kortet er lige indsat. Derudover skal du følge instruktionerne på installations-cd'en omhyggeligt.
  • Et trådløst netværk er enhver, der er trådløs (ved hjælp af radiobølger) i stedet for en kablet forbindelse (ved hjælp af Ethernet-kabler). For at få adgang til et trådløst netværk skal du have en trådløs netværkskort installeret på din computer. Der findes to typer trådløse netværksadaptere: et kort, der er installeret internt i en computer og USB, som er tilsluttet en computerport. Uanset hvilket du bruger, er installationen let, hvis du følger nogle enkle retninger.