Hvad er internet blokering?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Websites

Websites på blokeret liste indeholder normalt websteder, der har indhold, som et retshåndhævende agentur har identificeret som ulovligt. Disse hjemmesider kan omfatte børneoverskridelsessider, pornografisider eller andre websteder, der fortaler eller underviser ulovlige aktiviteter.

Anvendelsesområde

Internetudbydere skal blokere alle computere, de yder en tjeneste til, for at få adgang til forbudte websteder på deres netværk. Dette inkluderer boliger, kontorer, skoler, biblioteker, internetcafeer eller på ethvert andet sted, hvor folk kan få adgang til internettet.

Advarsler

Nogle som f.eks. Open Society Institute og Electronic Frontiers i Australien mener, at internetblokeringen gør ikke effektivt løse problemet med ulovlige hjemmesider. De hævder, at websteder kan flytte steder på internettet, og brugerne kan stadig få adgang til dem. En mere effektiv løsning på problemet indebærer at slette hjemmesiderne helt fra servere. Internet-blokering indebærer, at en internetudbyder udelukker adgang fra en af ​​sine brugere til bestemte websteder. Disse websteder indeholder ofte skadeligt eller ulovligt materiale, som en regering eller retshåndhævende myndighed anser for ondsindede og ikke passende for ethvert publikum.