Internet Control Message Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

ICMP-meddelelser transporteres inde i IP-pakker og identificeres ved hjælp af et IP-protokol nummer på 1 ICMP-overskriften identificerer formålet med meddelelsen i feltet Type og kode.

ICMP Anvendes

TYPE-feltet i ICMP-pakken identificerer dets formål. De mest almindelige typer af ICMP-meddelelser er TYPE 8, ekkoanmodning og TYPE 0, ekko-svar. Disse bruges af Ping-kommandoen for at sikre, at en fjernbetjeningsknap er i drift. Andre mulige svar fra en ekko-forespørgsel kunne være TYPE 3, destinationen ikke tilgængelig eller TYPE 11, tiden for at overleve.

Betydning

Traceroute bruger ICMP ved at sende en række pakker, der starter med en TTL- eller Time to Live-værdi sat til 1. Den første router skal kassere pakken og sende et svar TYPE 11, TTL Expired. Dette lader oprindelsesnoden kende den første router. Ved at sende en serie pakker med stadigt stigende TTL-værdier, kan traceroute-programmet opdage, at routere langs pakkenes vej. Internet Control Message Protocol, eller ICMP, er en protokol, der gør det muligt for IP-systemer at udveksle fejl- eller kontroloplysninger uafhængigt af de tilbudte tjenester eller forbindelser, der er på plads. ICMP generation og kvittering udføres af IP-softwaren i operativsystemet. Den mest almindelige brug for ICMP er Ping-kommandoen.