Sådan opretter du en router med DSL altid på modemet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til 'Computer' -porten på bredbåndsmodemet. Tilslut den anden ende af dette kabel til 'Uplink' eller 'WLAN' -porten på routeren.

2.

Slut den ene ende af det andet Ethernet-kabel til Port 2 på router. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til computerens Ethernet-adapter.

3.

Placér installationsprogrammet til routeren i computerens cd-rom-drev. Kør routerdesignprogrammet, og indtast routerns brugernavn og adgangskode for at få adgang til routeradministrationsmenuen.

4.

Vælg fanen 'Sikkerhed' eller 'Trådløs' på routeradministrationen menu. Indstil et netværkskodeord (også kendt som WEP- eller WPA-nøgle), og gem ændringerne. Gå ud af routerens opsætningsmenu ved at klikke på 'Færdig'.

Tips og advarsler

  • De fleste - men ikke alle - routere bruger 'admin' som standard brugernavn og adgangskode. Se brugervejledningen til routeren for det korrekte brugernavn og adgangskode.
  • Bredbåndsinternet service (såsom kabel Internet eller DSL) er en dedikeret, 'altid-on' internetforbindelse. Computersystemer, der er forbundet med bredbåndsinternet, kan bruge denne service 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Når en bredbåndsinternetforbindelse bruges sammen med en trådløs router, kan flere computersystemer udnytte den altid tilgængelige tilgængelighed fra bredbåndsinternet.