Sådan ændrer du en trådløs sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Nulstil din router tilbage til dens oprindelige indstillinger ved at holde nulstil knappen nede i fem sekunder. Dette fjerner de aktuelle sikkerhedsindstillinger, du har på din router, så du kan ændre den trådløse sikkerhed på enheden.

2.

Slut din Ethernet-kabel til både din computer og din trådløs router. Sørg for, at din computer er tilsluttet routeren ved hjælp af LAN-tilslutningen (Local Access Network) i stedet for den trådløse forbindelse.

3.

Kontroller bunden af ​​din trådløse router for en klistermærke, der angiver routerens fysiske adresse. Adressen skal se ud som 'http://192.168.1.1' eller http://192.168.0.1. 'Klistermærket skal også sige, hvad dit brugernavn og adgangskode er som standard. Dette er ofte noget som' admin 'til din brugernavn og 'adgangskode' eller slet ikke noget for dit kodeord.

4.

Indtast adressen i din browser og tryk på Enter-tasten. Når du bliver bedt om brugernavn og adgangskode , skriv oplysningerne fra klistermærket i trin 3 og klik på 'OK'.

5.

Klik på linket for 'Trådløse indstillinger.' Dette vil medbringe en boks mærket ' Trådløst netværk. 'Opret et navn til dit netværk og indtast det.

6.

Vælg den sikkerhedsindstilling, du vil have til dit netværk, fra rullemenuen. simpel sikkerhedskombination for at vælge er 'Shared' og 'WEP.' Indtast et kodeord med 5 eller 13 tegn og skriv ned adgangskoden et sted, du vil huske.

7.

Klik på 'Anvend' og afbryd din computer fra routeren. Opret forbindelse til det nye trådløse netværk ved at højreklikke på din netværksforbindelse knap i nederste højre hjørne af din skærm. Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' og vælg dit nye netværk fra listen.

8.

Indtast adgangskoden, du skrev ned, når du bliver bedt om det. Du skal nu være forbundet til dit sikre netværk.

Trådløs sikkerhed er en type kryptering, der holder computere, der ønsker at bruge dit hjem- eller kontornetværk, ud. Ved at kræve et kodeord beholder du uønskede brugere. Der er flere typer sikkerhed, herunder AES (Advanced Encryption Standard), WEP (Wired Equivalent Privacy) og TKIP (Temporal Key Integrity Protocol). Hvis du ændrer dine sikkerhedsindstillinger, kan du sikre din netværkssikkerhed.