Sådan aktiveres FTP på en Linux Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer Linux-serverens porte, hvis det er nødvendigt. Hvis du er lejeplads fra en server farm eller webhostingfirma, er det sandsynligt, at dette allerede er gjort for dig, så skal du muligvis ikke gøre noget her. Hvis du kører din egen interne Linux-server, skal du åbne port 21. Kontroller den specifikke serverens operativsystemdokumentation for at få instruktioner om, hvordan du gør det. < /p>

2.

Opret et FTP login - kaldet brugernavn på nogle versioner af Linux - og adgangskode. Det er afgørende, at du opretter et stærkt kodeord for dette, da en svag FTP-adgangskode kan medføre skade på både din server og din arbejdsstation. Du kan oprette andre FTP-logins med forskellige adgangskoder til forskellige brugere eller formål.

3.

Angiv overførselsgrænser på FTP-konti. Du kan forlade alle FTP-konti ved ubegrænset overførsel både til og fra serveren. Dette kan dog føre til serverforsinkelse, hvis for mange konti gør for mange ting, og der er også en risiko for, at en medarbejder eller anden bruger, der måske ikke er så omhyggelig med at holde sin adgangskode sikker, kan kompromittere hele din server. Begrænsning af mængden af ​​data, som konti kan overføre, hjælper med at minimere denne risiko.

4.

Opret en mappe på din server, som du gerne vil overføre dine data til. Standarden på de fleste Linux-servere bliver kaldt 'home'. Det er dog vigtigt, at alle serverens brugere har deres egne mapper, så filer ikke går tabt eller på anden måde beskadiget. Mange serveradministratorer navngiver disse mapper efter deres brugers fornavne for enkelhedens skyld.

p> 5.

Log ud af din server. Du skal nu kunne FTP til din Linux-server.

Når du styrer en server, er det vigtigt at sikre, at dine kunder nemt og sikkert sikkert kan få adgang til og overføre filer til og fra deres maskiner til serveren. Dette gøres almindeligvis via FTP, som står for File Transfer Protocol. Men ingen vil kunne udnytte FTP, hvis du ikke aktiverer FTP-tjenesten på serveren.