Sådan opsætter du den delte mappe i Windows Home Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på Media Server-skrivebordet og vælg 'Windows Home Server Console.' Dette åbner et konfigurationsvindue til medieserveren.

2.

Klik på knappen 'Shared Folders' øverst i vinduet. Dette starter guiden med delt mappe. Indtast et navn og en beskrivelse for din delte mappe. Klik på 'Næste'.

3.

Vælg hver bruger fra listen for at give adgang til den delte mappe. Vælg 'Alle', hvis du vil give alle brugere adgang til mappen. Klik på 'Næste'. En oversigtsskærm vises med dit mappedelsnavn og de brugere, der har adgang. Klik på 'Udført' for at lukke vinduet.

4.

Dobbeltklik på den nye delte mappe for at bekræfte oprettelsen. Hver fil, du føjer til denne delte mappe, er tilgængelig for andre brugere på netværket.

Windows Home Server giver dig en central maskine, hvor du kan være vært for filer og medieapplikationer. Media Server indeholder en stor harddisk og deler sådanne medier som videoer og musik til andre netværksbrugere. Det er også en god central computer til at arkivere sikkerhedskopier af din software og vigtige filer. Inden du kan se de delte filer fra Media Server, deler du filmappen eller netværksbrugeradgangen.