Sådan opstiller du statisk routing i Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontakt teknisk support til din internetudbyder (Internet Service Provider) og rådgive dem om, at du skal oprette en statisk IP-adresse. Du skal hente følgende oplysninger fra din internetudbyder. Du har brug for den statiske IP-adresse, subnetmasken, standard gatewayen, den primære DNS og sekundære DNS (hvis de kræver en).

2.

Få adgang til routerindstillingerne ved at indtaste 192.168.0.1 ind i webadressen arkiveret på en webbrowser. Det er ligegyldigt hvilken browser du bruger. Indlæs indstillingerne for at udfylde loginskærmen.

3.

Indtast 'admin' i brugernavnet, og lad adgangskodefeltet være tomt. Indlæs siden for at få adgang til GUI (Graphic User Interface). Indstillingerne for oprettelse af en statisk IP-adresse findes i GUI'en.

4.

Klik på, 'Grundlæggende opsætning' for at få adgang til IP-indstillingerne. Find sætningen 'Brug den følgende IP-adresse' og klik på radioknappen til venstre for den pågældende sætning. Dette ændrer GUI-grænsefladen og giver dig mulighed for at indtaste de nødvendige indstillinger for den statiske IP-adresse.

5.

Indtast den statiske IP-adresse, subnetmasken, standardgatewayen, den primære DNS og sekundære DNS i de krævede felter. Hvis din internetudbyder ikke gav dig en sekundær DNS, skal du lade feltet være tomt.

6.

Vælg 'Gem indstillinger' for at gemme IP-indstillingerne for den nye router.

Hvis du har brug for at oprette et VPN (virtuelt privat netværk), eller hvis du simpelthen vil have den samme IP-adresse hver gang du får adgang til internettet, skal du hente de statiske IP-indstillinger fra din internetudbyder, så du kan indtaste indstillingerne i dine Linksys router indstillinger. Når du har de nødvendige oplysninger, er det ikke svært at indtaste oplysningerne i din Linksys-router.