Sådan opsættes WiFi på en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dit bredbåndsmodem til din Wi-Fi-router. Denne forbindelse vil blive lavet ved hjælp af et ethernet-kabel, der plugger ind i ethernetportene bag på modemet og routeren. Den ene ende af ethernet-kablet vil tilslutte modemets ethernetport, mens den anden ende kommer til at stikke ind i routerens port. Disse porte ser ud til at være store telefonkabeldele i størrelse og generel struktur, så identifikation bør ikke være vanskelig.

2.

Tag stikket mod bredbåndsmodemet ud af strømkilden og straks sæt det i igen. Dette gør det muligt for modemet at genstarte og opdage sin nye forbindelse til den trådløse router.

3.

Se gennem manualen, der fulgte med din trådløse router. Denne vejledning indeholder to detaljer, du skal have på hånden, inden du går videre. Det første stykke information er den unikke webadresse eller webadresse, der er tildelt din router. Det andet stykke information er standardadgangskoden til routeren, der blev angivet af producenten.

4.

Indtast webadressen i adressefeltet i din webbrowser. Tryk på 'Enter' -tasten.

5.

Indtast navnet på dit trådløse netværk i opsætningsprompten, der vises efter indtastning af standardadgangskoden. Dette navn er vilkårlig og kan være hvad du vil.

6.

Vælg en type sikkerhedskryptering for dit netværk. Selv om dette ikke er nødvendigt, anbefales det at beskytte dit netværk på denne måde for at holde uautoriserede brugere ude. Mens du kan vælge mellem 'WEP' og 'WPA' kryptering, er WPA overlegen. Vælg WPA og tildel et kodeord, du vælger at kryptere dit netværk.

7.

Få adgang til det trådløse ikon på din bærbare computer. Hvis din bærbare computer er en Windows-maskine, vil ikonet være nederst på værktøjslinjens højre side. Hvis du bruger en Macbook eller en lignende bærbar computer med OS X installeret, skal du se til højre side af den øverste værktøjslinje på din computers skrivebord område for at finde det trådløse ikon. Klik på dette ikon.

8.

Vælg navnet på dit netop oprettede trådløse netværk ved at klikke på det, når det vises, når du har adgang til det trådløse ikon. Indtast det kodeord, du har tildelt denne forbindelse, og tryk på 'Enter' på din computers tastatur.

9.

Test dit nyoprettede Wi-Fi på din bærbare computer ved at forsøge at Gennemse dine yndlingswebsteder i din browser. Wi-Fi-adgang skal være tilgængelig kun øjeblikke efter indtastning af dit netværks adgangskode.

Opsætning af Wi-Fi på din bærbare computer er en proces, der kræver det rigtige udstyr og manualer. Med disse i hånden kan du fuldføre opsætningen på din bærbare computer normalt inden for få minutter, selvom processen vil afvige lidt afhængigt af om din bærbare computer kører Mac OS X-software eller Windows-operativsystemet. I begge tilfælde behøver du ikke at være fortrolig med trådløse netværk for at kunne håndtere denne procedure effektivt.