Sådan sikres en trådløs D-Link

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indtast IP-adressen til D-Link-router i en webbrowser. Standardadressen er 192.168.0.1. Denne adresse er typisk placeret under routeren. Indlæs siden for at få adgang til loginoplysningerne.

2.

Indtast loginoplysningerne. Se om nødvendigt dine optegnelser. Brugernavnet er som regel 'admin'. Indtast i dit kodeord. Et tomt kodeord er standard. Indlæs siden for at få adgang til routerindstillingerne. Bemærk: Det er vigtigt at indstille et kodeord, hvis du ikke allerede har gjort det.

3.

Klik på hyperlinket 'Opsætning' og klik derefter på ' Trådløs indstillinger 'hyperlink.

4.

Rul ned, indtil du ser' Trådløs sikkerhedstilstand 'og vælg det ønskede sikkerhedsniveau fra rullemenuen. Den type sikkerhed du vælger afhænger af det elektroniske udstyr, du vil oprette forbindelse til dit netværk, og niveauet for sikkerhed, du vil aktivere. Se Ressourcer for detaljer om de forskellige typer sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du stadigvæk er usikker, tilbyder WEP et anstændigt sikkerhedsniveau og fungerer sammen med næsten alle Wi-Fi-aktiverede komponenter som mobiltelefoner, spilleudstyr og bærbare computere.

5.

Indtast Din ønskede adgangskode i feltet 'Password' og indtast derefter adgangskoden en gang i feltet 'Re-Enter Password'. Vælg 'Gem indstilling' for at aktivere trådløs sikkerhed på din D-Link Router.

Den første ting, du bør gøre ved at fuldføre en trådløs forbindelse med en D-Link-router, er at oprette trådløs sikkerhed ved at få adgang til routerindstillingerne. Dette beskytter dig mod computer hackere, der forsøger at få adgang til din båndbredde for at begå bedrageri mod dig eller andre. Det begrænser også adgang væk fra dem, der bor omkring dig, der hellere vil bruge din båndbredde i stedet for at betale for deres eget. Uautoriserede brugere kan drastisk sænke din netværkshastighed.