Sådan sporer en router IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn menuen 'Start' på computeren. Standardplaceringen for menuen 'Start' er nederst i venstre hjørne af skærmen.

2.

Vælg 'Kør' fra menuen 'Start'. Standardplaceringen for kommandoen 'Kør' er i nederste højre hjørne af startmenuen.

3.

Indtast 'ipconfig' i feltet 'Kør' og vælg 'Søg'.

4.

Find sætningen 'Ethernet Adapter Local Area Connection.' Under denne sætning finder du 'Standard Gateway'. Nummerstrengen til højre for 'Default Gateway' er routerens IP-adresse.

Tips og advarsler

  • Hvis der ikke vises nogen IP-adresse næste til 'Standard Gateway', skal du kontrollere, at routeren er tændt. Hvis routeren er tændt, skal du foretage en kablet forbindelse til routeren ved at tilslutte et Cat5 Ethernet-kabel til en LAN-port på routeren og derefter tilslutte den anden ende til Ethernet-porten på en computer. Kør 'ipconfig' igen. Denne gang bør IP'en være tilgængelig.
  • Computerkomponenter, såsom routere, har IP-adresser, så hvert enkelt udstyr i et netværk kan kommunikere med de andre. I tilfælde af routere tildeler producenterne den samme IP-adresse til hver router, de laver. Dette kaldes 'standard IP-adressen.' Når du placerer standard IP-adressen i en webbrowser, kan du få adgang til routerindstillingerne, så du kan foretage ændringer. Hvis indstillingerne ikke indlæses, blev IP-adressen tidligere manuelt ændret. Hvis du vil have adgang til routerindstillingerne for at foretage ændringer, skal du først spore routerens IP-adresse.