Sådan opretter du forbindelse til en delt mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Computer', hvis du bruger Windows 7. Hvis du bruger Windows Vista, skal du klikke på 'Start' og derefter ' Netværk. 'For Windows XP skal du klikke på' Start 'og derefter' Mine netværkssteder '.

2.

Klik på ikonet' Hele netværket '. Klik på' Microsoft Windows Network .

3.

Klik på det domænenavn, du vil få adgang til, og som indeholder den delte mappe.

4.

Klik på den delte mappe, som du vil oprette forbindelse til. Den delte mappes ikon er en mappe, der holdes af en hånd.

Mac

1.

< p> Gå til 'Finder' på din Macs hovedbibliotek. Klik på 'Gå' og derefter 'Opret forbindelse til server.'

2.

Indtast den netværksserveradresse, du vil have for at få adgang til det, der indeholder en delt mappe i boksen under 'Serveradresse:.' Serverens adresse skal starte med 'smb: //' og derefter domænenavnet eller IP-adressen (Internet Protocol). Indtast '/' derefter navnet på den delte mappe. Du kan også vælge en nylig server fra boksen under overskriften 'Favorite Servers.'

3.

Klik på 'Connect. 'Indtast dit brugernavn og din adgangskode, når du bliver bedt om at få adgang til netværket.

4.

Klik på det domænenavn, du vil have adgang til, med den delte mappe. mappe, som du vil forbinde til. Ordet 'Shared' vises over den delte mappes navn.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger Windows , kan du også oprette forbindelse til en delt mappe ved at indtaste den delte mappes netværkssti i feltet Kør. Klik på 'Start'. Indtast 'Kør' i feltet 'Søg programmer og filer', hvis du bruger Windows 7. Enter den delte mappes domænevej i feltet 'Kør'. Stien skal starte med '\\' og derefter servernavn og den delte mappes navn. Tryk på 'Enter' på computerens tastatur for at få adgang til mappen. Hvis du bruger Vista, skal du indtaste 'Kør' i 'Start søgning' boksen eller hvis du bruger Windows XP, skal du klikke på 'Kør'. Indtast derefter den delte mappes sti i feltet Kør.
  • Windows og Mac-operativsystemer giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en række filer og mapper for at få adgang til billeder, dokumenter og andre filer, samt gemme i disse mapper. Når en mappe er indstillet til at blive delt, er enhver, der har adgang til netværksdomænet, til stede i kan oprette forbindelse til det. Brugere på en Mac kan også få adgang til delte mapper på et Windows-system og omvendt. En gang i den delte mappe kan du kopiere, gemme til og endda udskrive dokumenter og filer fra mappen.