Gaming Router Vs. Regular Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Data prioritet

Gaming routere prioriterer data fra spil. Dette er vigtigt for spillere, fordi den mindste hikke i forbindelse kan forstyrre et spil. Spil spilles ofte i realtid, så det er vigtigt, at spil opretholder en konstant mængde båndbredde for at forhindre afmatning. Hvis din router ikke tildeler tilstrækkelig båndbredde til spillet, registrerer din computer hvad du og de andre spillere forsinker. De andre spillere vil ikke opleve forsinkelse, hvilket gør dig til en ulempe. Andre internettjenester som video streaming og webbrowsing kan kompensere for uregelmæssigheder i forbindelse med forbindelsen, men spil kan ofte 't.

Båndbredde

Gaming routere og regelmæssige routere have samme båndbredde (samlet antal data, som routeren kan overføre på et givet tidspunkt), hvis de kører samme generation eller type netværk.

Latency

Gaming og regelmæssige routere har sammenlignelig datatidstid (den tid det tager data at komme til og tilbage fra destinationen) Latency er vigtigere for spil end båndbredde. En spillrouter er en type router, der prioriterer netværkstrafik til spil over alle andre trafik. Hvis et netværk er maxed ud til dataforbrug, reducerer spilleledere sidst spillets trafikhastighed.