Sådan beskytter du en WiFi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at dit bredbåndsmodem er korrekt tilsluttet din trådløse router. Ethernet-kablet, der forbinder disse to enheder, skal være tæt forbundet til ethernet-portene på bagsiden af ​​begge dele. Hvis porten på dine enheder ikke er tydeligt mærket, ser ethernetporten ud som en overdimensioneret telefonkabelstik.

2.

Tag stikket ud af dit bredbåndsmodem og sæt det til igen kilde eller blot trykke på knappen 'Reset' på enheden, hvis du skulle genoprette modemet til routeren. Dette vil genstarte modemet og lade det opdage forbindelsen til routeren.

3.

Find vejledningen, der blev leveret med den trådløse router. Denne dokumentation indeholder to vigtige informationstyper, du skal bruge. Den første er den webadresse, du skal navigere til det rigtige punkt for at kunne beskytte din WiFi-forbindelse. Det andet stykke information, du skal sikre, er standardadgangskoden, som producenten er tildelt til din router. Dette er ofte simpelthen 'admin', selvom det kan variere, så sørg for at tjekke.

4.

Indtast webadressen i adresselinjen i din yndlingswebbrowser. Tryk på knappen 'Enter' på tastaturet for at navigere til den pågældende side.

5.

Indtast standardadgangskoden fra den trådløse routerens manual, når den bliver bedt om det, om det er 'admin 'eller på anden måde. Tryk' Enter 'igen på dit tastatur. Dette fører dig til det område, hvor du kan oprette kryptering til din WiFi-forbindelse.

6.

Vælg en type 'WEP' og 'WPA.' Mens 'WEP' blev mere udbredt i tidligere år, er 'WPA' en nyere sikkerhedsstandard, der er overlegen.

7.

Vælg en ny adgangskode, når du bliver bedt om det næste skærmbillede. Denne adgangskode er efter eget valg og skal være let for dig at huske, men det skal også være vanskeligt for en uautoriseret brugeren til at gætte, om han skulle forsøge at få adgang til din WiFi-forbindelse.

8.

Klik på 'Anvend' for at indstille alle dine ændringer. Disse indstillinger træder straks i kraft, og din WiFi-forbindelse bliver beskyttet.

Mens en WiFi-forbindelse giver luksusen af ​​trådløs browsing til en række computere inden for rækkevidden af ​​routeren, der er støbt af routeren, kan uautoriserede brugere også medbringe deres computere på netværket, medmindre det er beskyttet af en type sikkerhedskryptering. Heldigvis kan du beskytte din WiFi-forbindelse ved kun at bruge den officielle manual, der blev sendt med din trådløse router. Ingen andre værktøjer er nødvendige for at sikre din forbindelse, og du behøver ikke være fortrolig med routere eller WiFi-forbindelser