Sådan opretter du et trådløst internetnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer routeren i forhøjet position, f.eks. på toppen af ​​et boghus eller skab. Placeringen af ​​routeren på et højere sted øger signalområdet, så du kan bruge internettet længere væk fra routeren. Anbring antennen eller antennerne i en helt opretstående position.

2.

Slut internetforbindelsen i dit hjem på dit internetmodem til internetporten på bagsiden af ​​routeren med en Ethernet-kabel. Denne port er normalt adskilt fra resten af ​​portene for at gøre det nemmere at finde.

3.

Slut et Ethernet-kabel fra en af ​​de resterende porte på bagsiden af ​​routeren til en kablet netværksadapter på din computer. Åbn din webbrowser og indtast standard IP-adressen til routeren, der findes i routerdokumentationen.

4.

Indtast standard brugernavn og adgangskode til routeren, når du bliver bedt om det, og klik 'OKAY.' Følg trinene i den automatiske konfigurationsguiden. Du skal vide om et brugernavn og adgangskode er påkrævet for din forbindelse, som du kan få hos din internetudbyder.

5.

Åbn konfigurationen af ​​trådløse indstillinger areal. Sørg for, at den trådløse radio er aktiveret. Angiv det trådløse netværksnavn (SSID) til et navn, som du vil huske.

6.

Indstil sikkerhedsindstillingerne eller krypteringen til 'WPA2', hvis indstillingen er tilgængelig, og indtast en pass sætning. Hvis 'WPA2' ikke er tilgængelig, skal du bruge 'WPA'. Disse muligheder gør det vanskeligere for folk at tage kontrol over din router uden din tilladelse. Skriv ned netværksnavnet og send sætningen.

7.

Indstil adgangskoden for at få adgang til routers konfigurationsside til en ny adgangskode. Dette skal indeholde bogstaver og tal. Noter dette kodeord for at foretage ændringer senere.

8.

Indtast de trådløse netværksindstillinger på hver computer, der vil være i dit netværk. Klik på ikonet for det trådløse netværk nederst til højre på proceslinjen. Klik på det netværksnavn, du har angivet, og indtast derefter passordet. Efter at have gennemført dette trin på hver computer, skal de alle kunne oprette forbindelse til internettet, når de er inden for routerens område.

Tips og advarsler

  • Hvis din trådløse internetforbindelse skærer ind og ud, skal du ændre broadcastkanalen til den trådløse router på konfigurationssiden, indtil dette problem stopper. Interferens kan forekomme fra mikrobølger, telefoner og anden elektronik.
  • Opsætning af et trådløst internetnetværk i dit hjem giver dig adgang til internettet på enhver trådløs enhed fra ethvert rum med god modtagelse. Ved hjælp af en trådløs router kan konfigurationen tage så lidt som et par minutter. Der er nogle få begreber, der skal tages i betragtning, at du måske ikke er opmærksom på at inkludere sikkerhed, interferens og maksimering af det trådløse interval.