Sådan bruges gratis WiFi derhjemme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller den hardware, som din computer har om bord. Se dokumentationen og vejledningen, der blev leveret sammen med din maskine, for at se, om du har en computer udstyret med et internt WiFi-kort. Hvis du gør det, er du straks klar til at få adgang til og bruge gratis WiFi derhjemme. Det interne WiFi-kort vil kunne opdage WiFi hot spots i dit område.

2.

Brug en USB-baseret WiFi USB dongle til at opgradere computeren, så den muligvis opdager WiFi hot spots i tilfælde af at du mangler et internt WiFi-kort. Donglen er et lille stykke hardware, der kun er lidt større end en memory stick. Donglen vil tilslutte USB-porten på forsiden, siden eller bagsiden af ​​din computer, afhængigt af dens design.

3.

Vent et øjeblik til computeren at genkende ny WiFi dongle hardware. Du vil modtage en statusopdatering på skærmen, når den gør det. Genstart din maskine, inden du fortsætter.

4.

Klik på det trådløse ikon, der er på computerens skrivebord, for at scanne efter lokale WiFi-hotspots. på forskellige steder afhængigt af hvilket operativsystem du kører. Hvis du bruger en Mac, finder du dette trådløse ikon på højre side af den øverste værktøjslinje lige ved siden af ​​lydstyrkeknappen. Hvis du bruger en Windows-computer, vil ikonet være placeret helt til højre på den nederste værktøjslinje på skrivebordet.

5.

Se listen over tilgængelige trådløse netværk inden for rækkevidde. Denne liste vises som en rullemenu, når du klikker på det trådløse ikon. Nogle af disse hot spots vil være adgangskodebeskyttet, og andre vil ikke. Vælg et offentligt netværk, selvom du ønsker at deltage i et krypteret privat netværk, skal du sørge for at få hot spot administratorens tilladelse på forhånd og få adgangskoden. Klik på navnet på det netværk, du ønsker at deltage i.

6.

Vent et øjeblik for din computer at deltage i netværket. Du modtager en popup-boble, der forklarer, at du er blevet medlem af netværket på din Windows-computer. På en Mac vil du se ikonet for det trådløse netværk fylde med søjler for at angive trådløs signalstyrke. Du kan nu surfe på internettet ved hjælp af gratis WiFi.

Brug gratis WiFi hjemme ved hjælp af offentlige 'hot spots' eller gennem en nabos velvilje giver dig en gratis trådløs mulighed for at surfe på internettet med dine husholdningscomputere. Hvis din computer har en indbygget WiFi-kort, skal du ikke bruge ekstra hardware for at nyde gratis WiFi. Hvis du mangler dette kort, kan du stadig få adgang til disse trådløse netværk ved hjælp af en lille USB-vedhæftning, der plugger ind i din computer. Med denne eksterne WiFi-dongle kan du stadig nyde gratis WiFi i dit hjem. Opsætningen er mulig, selvom du aldrig har brugt en sådan enhed eller forsøgt at deltage i et WiFi-netværk tidligere.