Sådan deles musik over et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en delt mappe over netværket på din computer. Microsoft Windows og Mac OS X indeholder begge muligheden for at indstille bestemte filer og mapper som 'delte mapper.' Disse delte mapper sendes over hjemmenetværket og er tilgængelige for alle, der deler det samme internet (selvom du måske har brug for et kodeord for at få adgang til filerne). At dele dine musikmapper er en nem måde at opretholde et stort musikbibliotek på for hele husstanden, med hver tilsluttet computer, der indeholder evnen til at tilføje og redigere samlingen.

2.

Del dit bibliotek med iTunes eller en anden digital medieafspiller. Mange moderne mediespillere har mulighed for at forbinde og streame bibliotekerne fra andre brugere på samme netværk. Tilføj din musik til medieafspilleren og sørg for at tænde 'Deling' i indstillingerne. Brugere af andre computere i husstanden gør det samme. Når begge applikationer er åbne og forbundet til det samme trådløse netværk, kan bibliotekerne få adgang til og streame til en anden computer. Selvom denne opsætning er ekstremt enkel, vil de ikke kunne dele og streame musikken, hvis de andre computere ikke har programmet åbent.

3.

Brug musikstrømhardware i hele husstand. Der er en række virksomheder, der har skabt stereoanlæg, der trådløst kan oprette forbindelse til og afspille computerens digitale musikbibliotek. Du kan derefter købe ekstra stereoenheder, der bygger på den første, der forbinder dem trådløst. Det betyder at du kan indstille op i stereoanlægget i stuen og tilføj derefter en enhed til dit hjemmekontor, et andet til dit køkken osv. - nemt at dele og streame musikken i forskellige rum på tværs af netværket. Sonos, Logitech Squeezebox og Apple AirTunes leverer alle dette Funktioner.

Tips og advarsler

  • Disse trin er til deling af lovligt ejet musik på tværs af dit hjemmenetværk og ikke for ulovligt at overføre musikfiler til venner.
  • En af de mest frustrerende ting om det uundgåelige flyt til digital musik er vanskeligheden ved at dele musikken i hele husstanden. En cd, kassettebånd og endda vinylalbum kan spilles på enhver stereo, i ethvert rum, af nogen. Digital musik lever på en persons computerens harddisk. Computere er næsten ikke så bærbare som compact disks. Men da flere hjem har mere trådløst forbundne enheder, bliver dette problem mindre bekymrende.