Sådan får du min Routers WEP-nøgle fra min bærbare computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et webbrowservindue på computerens skrivebord. Indtast routerns IP-adresse (typisk 192.168.1.1, se afsnittet 'Tips') og indtast routerns brugernavn og adgangskode.

2.

Klik på ' Opsætning, '' Sikkerhed 'eller' Trådløse indstillinger 'på skærmen til administration af routeren. Indtast administratorens brugernavn og adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

3.

Vær opmærksom på, hvilke' Standard-transmitnøgle '-værdien (1, 2, 3 eller 4) er valgt. Skriv det tilsvarende alfanumeriske nøglenummer. Hvis for eksempel' Standard transmit-nøgle '-værdien er' 2 ', skal du skrive værdien i' Nøgle Når du er færdig, skal du lukke webbrowservinduet.

Tips og advarsler

  • Ikke alle producenter bruger 192.168.1.1 som routeradressen, og 'admin' som standard brugernavn og adgangskode. Kontroller din routerens brugervejledning for den korrekte standard IP-adresse, brugernavn og adgangskode.
  • En trådløs router bruger et netværkskodeord (kaldet en WEP-nøgle) for at sikre trådløse netværkstilslutninger. Nogle computersystemer skjuler WEP-nøglen, når den indtastes i computerens netværksforbindelsesprofil. Dette er en nyttig sikkerhedsforanstaltning for at forhindre uautoriseret adgang til et trådløst netværk, men det forhindrer også muligheden for at forbinde nye computere til netværket, hvis adgangskoden er tabt. For at få WEP-nøglen ved hjælp af en allerede tilsluttet bærbar computer, skal du logge ind på administrationsmenuen til routerens software.