Sådan installeres Active Directory Administrative Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt din Windows installations-cd i drevet. Dobbeltklik på 'Denne computer' på dit skrivebord. Dobbeltklik på drevbrevet til din installations-cd for at se filerne.

2.

Dobbeltklik på 'i386' -mappen på cd'en. I denne mappe skal du dobbeltklikke på filen 'Adminpak.msi'. Et guidenvindue åbnes.

3.

Klik på 'Næste' i guidenvinduet. De administrative værktøjer kræver kun et par ekstra filer, så det tager kun sekunder for softwaren at installere.

4.

Klik på 'Afslut' på det sidste skærmbillede og luk 'My Computer 'vindue. De tilføjede værktøjer ses næste gang du åbner Active Directory-værktøjet.

Windows 2000-operativsystemet blev leveret med Active Directory administrative værktøjer, der hjalp netværksadministratorer til at administrere ressourcer på netværket. De administrative værktøjer blev ikke installeret som standard, da administratoren installerede Windows 2000-serverens operativsystem. Active Directory er en serverressource, der styrer brugernes tilladelser, enhedsdeling og andre netværksrettigheder. Værktøjerne tilføjede ekstra værktøjer, så Windows 2000-administratorer kunne arbejde med ældre operativsystemer til kompatibilitet.