Sådan opretter du forbindelse til en gratis offentlig WiFi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om du har et internt WiFi-kort ombord på din computer. Hvis du gør det, er du klar til at søge efter og deltage i gratis offentlige WiFi-netværk. Hvis du ikke er opmærksom på, om din computer har et sådant kort, skal du kontrollere specifikationerne på din maskine, der er angivet med manualerne og dokumentationen, der oprindeligt blev leveret med den.

2.

Tilslut og brug en ekstern WiFi USB dongle, hvis du ikke har et internt WiFi-kort om bord. Denne dongle er forholdsvis lille i størrelse og ligner en lidt overdimensioneret hukommelsesnøgle. Sørg for, at det er tæt på en USB-port på din computer, og genstart derefter din computer, når den har registreret den nye hardware. Du vil blive mødt med en besked på skærmen, der angiver hardwaredetektering.

3.

Søg efter og klik på ikonet for det trådløse netværk, der findes på din computers skærm. På det operativsystem du kører finder du ikonet på et af to steder: I OS X på en Mac vises ikonet på højre side af værktøjslinjen øverst på skrivebordet ved siden af ​​volumenikonet. I Windows finder du ikonet på højre side af den nederste værktøjslinje, placeret ved siden af ​​enten hjælpeprogrammer.

4.

Se gennem listen over tilgængelige netværk, der dukker op, når du klikker på det trådløse Netværksikonet Denne liste er af alle de netværk i dit område, som du er inden for, både offentligt og privat. Når du klikker på et netværksnavn, kan du enten deltage med det samme eller præsentere en dialogboks, der spørger om et kodeord. sidstnævnte tilfælde skal du trykke på knappen 'Cancel' og tilbage til netværkslisten. Prøv at slutte dig til et netværk, indtil du finder et offentligt WiFi-hotspot, der ikke er passwo beskyttet.

5.

Vent nogle øjeblikke efter at du har klikket for at deltage i det gratis offentlige WiFi-netværk. Du skal se opdateringen af ​​dit trådløse ikon for at angive, at du har sluttet sig til hotspot. Du kan nu surfe på internettet ved hjælp af denne forbindelse.

Gratis offentlig WiFi er en fremragende internetadgangsløsning, der giver trådløs, bredbåndsadgang uden beregning. Uanset om du har en Mac eller PC, er alt hvad du behøver, en computer udstyret med et internt WiFi-kort for at blive medlem af et offentligt hotspot. Selv hvis du mangler et sådant kort, vil det også give dig adgang ved hjælp af en ekstern USB dongle-vedhæftning. Ingen andre værktøjer eller enheder er nødvendige for at nyde gratis offentlig WiFi, og tilslutning til disse hotspots kræver ingen tidligere WiFi-viden.