Sådan søger du WiFi Hotspots

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller computerens udstyr, inden du fortsætter. Hvis du har et internt Wi-Fi-kort, har du held og lykke, fordi du ikke har brug for ekstra udstyr til at søge efter og blive med på et varmt sted Du kan kontrollere, at du har et internt Wi-Fi-kort ved at tjekke dokumentationen og manualerne, der fulgte med din computer.

2.

Hvis du ikke har en intern Wi- Fi-kort, skal du tilslutte en ekstern Wi-Fi USB-dongle til en USB-port på din computer. Når du installerer USB-donglen, skal din computer hurtigt registrere den nye hardware og give en statusopdatering på installationsstatus. Du skal muligvis genstarte din computer før du fortsætter.

3.

Peg markøren på det trådløse ikon på computerens skrivebord og klik på det. Du finder dette ikon på højre side af den øverste værktøjslinje på en Mac. På en Windows-computer finder du ikonet på højre side af værktøjslinjen nederst (systembakken).

4.

Vælg et trådløst netværk navn fra listen vist. Ved at klikke på ikonet startede du en søgning efter alle Wi-Fi-hotspots i området, og denne liste viser alle hotspots, der ligger inden for rækkevidde af din computer. Husk, at hvis du forsøger at deltage i et sikkerhedskrypteret netværk, skal du have adgangskoden til at deltage. Forsøg på at bryde ind eller på anden måde hacke en beskyttet konto er ikke et gyldigt middel til at opnå et trådløst signal, så hold dig i usikrede offentlige hotspots.

5.

Vent et øjeblik for computer til at deltage i netværket. Dit trådløse ikon vil opdatere og vise signalstyrke, når du opretter forbindelse til Wi-Fi-hotspot. Du kan nu surfe på internettet ved hjælp af denne trådløse forbindelse.

Søgning efter et Wi-Fi hot spot kræver en computer med en vedhæftet USB Wi-Fi dongle eller en computer med et indbygget Wi-Fi-kort. Med et af disse værktøjer kan du søge efter og deltage i et Wi-Fi-hotspot med lidt besvær, selvom du aldrig har forsøgt at deltage i et Wi-Fi-netværk før eller har relativt lidt erfaring med computere. Der kræves ingen andre værktøjer, selvom du kun kan deltage i offentlige hotspots, medmindre du har adgangskoden til krypterede netværk.