Terminal Emulation Types

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En terminal emulator er et program, der efterligner en 'dum' video terminal inden for en anden display arkitektur. Dumb terminaler er specialiserede hardware stykker, der tillader tilslutning til computere over serielle linjer (som en forbindelse til en seriel printer). De er 'dumme', fordi de har begrænset berøringsevne til kun at sende, modtage og vise tekst.

IBM-terminaler

x3270 er en IBM 3270-terminalemulator til Windows OS og X Window-systemet. Den kører på de fleste Unix-lignende operativsystemer, for eksempel Mac OS X, Solaris, Linux og Cygwin. Det kører også indbygget på Windows. Den kører over en telnet-forbindelse, (direkte forbindelse, kommandolinjeoperation).

ANSI-terminaler

En ANSI-terminal er en displayterminal, der følger kommandoer i standardterminalet ANSI (American National Standards Institute).Grundlaget for ANSI-standarden er X3.64-standarden for terminaler. På mange måder er de som 'ASCII-terminaler', fordi de bruger ASCII-tegnsættet, men forskellen er, at de også brugte et nyt og veldefineret og standardformat til specialtegn som flugtsekvenser. Dette tillod en X3.64-kompatibel terminal til at gøre en adskillelse mellem kommandoer og data. Dette var endda tilfældet, hvis terminalenemulatoren ikke forstod kommandoenes karakter. I sidste ende tillod dette, at X3.64-terminalerne understøtter en delmængde af denne standard uden at forstyrre andre terminaler, der anvendte forskellige undergrupper eller udvidelser. Denne terminalemulator kunne forbinde til en række forskellige Mainframes og mini-computere.

DEC Terminals

VT220 Dec Terminal var forskellig fra sin forgænger, DEC VT100. Det havde et modificeret tastatur plus meget mindre emballage og en meget hurtigere mikroprocessor. Dens design opfyldte behovene og specifikationerne fra forskellige nationale reguleringsorganer, at terminalen var en funktionel del af. Denne terminal kan bruge CRT'er, der drives med grønne, hvide eller gule phosphorer. De blev brugt med DEC mini-computere, som var mindre end mainframes.

TTY-terminaler

TTY (TeleTYpewriter) Terminaler var tidlige videodisplayer (tidlige 1970'ere eller deromkring), der brugte individuelle logiske porte uden CPU. En grund til at udvikle mikroprocessorer var at reducere antallet af elektronikkomponenter, der kræves, og forenkle dem i en terminal. På det tidspunkt havde de fleste terminaler forbindelser til mainframedatamaskiner og havde en grøn eller gule skærm. En anden funktion var at terminaler kommunikerede med computeren ved hjælp af en seriel port. Dette var ofte den velkendte RS-232 seriel grænseflade. IBM-systemer kommunikeres derimod med et koaksialkabel ved hjælp af IBMs SNA-protokol.