Hvad er en FTP-konto?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

FTP står for filoverførselsprotokol. Adgang til en FTP-server kræver et brugernavn, værtsnavn og adgangskode. Du kan få adgang til forskellige typer FTP-servere, herunder en SFTP-server, FTP med TLS / SSL og FTP med GSSAPI.

Domæner

Mange websteder tilbyder domæner til salg, der varierer i pris fra $3 til flere tusinde dollars afhængigt af størrelsen af ​​serveren du har brug for. Prisen på en personlig hjemmeside bliver $10 til $15. Du kan betale for at købe et domænenavn, eller du kan leje et domæne.

FTP-servere

Domener kan fås via software, såsom Fetch eller Cyberduck. Når du har købt et domænenavn gennem et websted som Godaddy.com, vil du modtage et værtsnavn, som normalt er navnet på det domæne, du har købt (johndoe.com). Du vil også modtage et brugernavn (johndoe @ godaddy.com).

Log ind

Du er klar til at logge ind på en FTP-server, når du har dit værtsnavn, brugernavn og adgangskode. FTP-servere tilbyder genveje på værktøjslinjen øverst på skærmen. 'Opret genvej' gemmer al din information, når du logger ind på din FTP-server.

Kapaciteter

FTP-konti giver dig mulighed for at tilføje oplysninger til et personligt eller virksomhedswebsted. Personlige hjemmesider kan laves ved hjælp af software som Adobe Dreamweaver eller Flash. For at kunne bruge en FTP-server skal du have en FTP-konto. Der er en række forskellige typer software, du kan bruge, og der er mange muligheder, når det kommer til at åbne en konto.