Hvad er fordelene ved at arbejde i computernetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I dagens højteknologiske verden har næsten alle virksomheder brug for computernetværkspersonale til at oprette og vedligeholde et in-office-netværk. Dette omfatter en række opgaver, som f.eks. Projektering af netværksinfrastrukturen, administration af Windows-systemer og vedligeholdelse af et e-mail-system. de, der nyder godt af at arbejde med computere og telekommunikationsudstyr, er computernetværk en tilfredsstillende og lukrativ karriere.

Forskellige karriereveje

På grund af dagens computersystemers og telekommunikationssystemers store kompleksitet nyder computernetværksfolk en bred forskellige karriereveje. For eksempel kan du arbejde som LAN-analytiker, Windows-administrator, netværksingeniør eller netværksadministrator. For nogle job som en netværksingeniør er en universitetsgrad (eller højere) i datalogi påkrævet. Andre job kan kræve en specifik certificering, for eksempel CompTIA A + eller CCNA.

Højere Pay

Computernetværkspersonale nyder generelt en mere lukrativ løn end andre job. Ifølge Salary.com er en mid-level LAN support specialist i USA gennemsnit mellem $65.000 og $85.000 om året. En UNIX-administrator er i gennemsnit mellem $75.000 og $90.000 om året. Og hvis du har været computernetværksprofessor i mange år, kan seniorstillinger gennemsnitligt overstige $100,00 årligt.

Arbejdsstabilitet

Ifølge USAs Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelse inden for computernetværk at overstige gennemsnittet for alle erhverv og tilføjer 286.600 nye job inden for tiåret 2008 til 2018. På grund af det voksende behov for dygtige, uddannede computernetværksspecialister tilbyder dette karrierefelt større jobsikkerhed end andre it-erhverv (f.eks. tekniske forfattere, programmører, webdesignere og grafikere).

Komfortable arbejdsvilkår

Medarbejdere på computernetværk har generelt behagelige arbejdsvilkår. Arbejdstagere er placeret i kontorer eller hytter, hvor de udfører mange af deres opgaver. Netværkslokaler med kørende servere er typisk køligere end resten af ​​kontoret for at forhindre varme beskadigelse af udstyret. Nogle virksomheder giver endda et særligt værelse til lidt hvile og afslapning med couche s og komfortable stole. Andre giver fritidsudstyr som ping-pong og poolborde for en hurtig pause for at øge medarbejdernes motivation og for at modvirke søvnighed på jobbet.

Causal Dress Code

Under tech boom fra midten til slutningen af ​​1990'erne dress code blev mere afslappet. I dag får computernetværkspersonale i mange tekniske virksomheder lov til at komme i arbejde i afslappet tøj som T-shirts, jeans og endda sandaler. Men for de fleste virksomheder bør arbejderne stadig opretholde professionalisme ved at dække tatoveringer og fjerne kroppspiercinger i løbet af arbejdsdagen.